avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna ziua!

Urmeaza sa parasesc locul de munca actual, insa exista o clauza in contract care ma obliga sa platesc o anumita suma de bani pentru cheltuielile suportate cu stagiile de pregatire in cazul in care parasesc compania mai devreme de 12 luni de la data absolvirii cursurilor (proportional cu perioada nelucrata)

Din cate am inteles aceasta este o clauza abuziva, existand cazuri in care fosti angajati au mers chiar si in instanta pentru a evita plata, insa nu vreau sa se ajunga in acest punct.

Intrebarea mea este: exista vreo norma ( chiar si artificiu) in Codul Muncii care m-ar putea scuti de plata acestei sume?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 22 Ianuarie 2015
Raspunsurile sunt afirmative la cele doua intrebari puse de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala Laura15 Laura15 Angajatorul are voie sa introducă o clauza contractuala prin care sa ma oblige sa lucrez pentru el timp de 2 ani, sau, in cazul demisiei / concedierii sa ma ... (vezi toată discuția)
În românia o firmă care te scolarizeaza,prin contractul de ... Constantin 81 Constantin 81 În românia o firmă care te scolarizeaza,prin contractul de muncă poate sa te oblige sa lucrezi la ei 3 ani? (vezi toată discuția)
Demisie in timpul unui contract pe perioada determinata Danacodruta75 Danacodruta75 Imi pot da demisia daca semnez un contract de munca pe perioda determinata de 6 luni ? Acest contract poate avea clauze speciale care ma obliga sa stau ... (vezi toată discuția)