avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Sunt intr-o situatie pe care nici doamnele de la Primarie nu stiu cum sa o rezolve. Eu primesc indemnizatie de crestere copil pentru ca sunt studenta la zi. In momentul de fata sunt anul 3, copilul are 1 an si aproape 3 luni si am optat pentru 2 ani de stat acasa, ca sa ii spun asa. Ideea este ca in luna septembrie a anului 2014 eu m-am angajat( copilul avea 10 luni atunci) si acum doamnele de la primarie nu au habar daca eu mai trebuie sa primesc ceva sau nu. Este o mare dilema nu numai la primaria orasului unde am domiciliu, ci si la doamnele care se ocupa de dosare pe judet. Vreau sa stiu daca mai beneficiez de ceva sau cum trebuie sa procedez? Aceasta este intrebarea nr 1 si a doua: daca sunt insaecinata din nou, se calculeaza si perioada in care am stat acasa ca si vechime? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:59, 20 Ianuarie 2015
1. - Pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) nu puteati sa aveti si venituri din salarii.
- Trebuia sa stiti aceasta si aveati obbligati legala sa anuntati la AJPIS (cea care va plateste indemnizatia pentru CCC) pentru a suspenda plata indemnizatiei.

2. - S-ar putea sa vi se ceara sa restituiti indemnizatia pentru CCC incasata necuvenit pe perioada de cand ati inceput sa aveti venituri din salarii.
- Luati legatura cu AJPIS ca sa rezolvati problema.

3. Perioada cat ati beneficiat de CCC si apoi cea de venituri din salarii este eligibila pentru a beneficia de CCC2.
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu am lasat dosarul cu toate actele la primarie, doamna de acolo a spus ca ar trebui sa primesc stimulent de insertie, sau ceva de genul. Dupa primele 2 luni in care am observat ca tot suma din indemnizatie intra am fost la dumneaei si mi-a spus ca ea a trimis dosarul si ca nu stie de ce ii mai primesc in continuare.... Acum eu ce ar trebui sa fac cu banii? Sa astept poate isi dau si ei seama ca ceva nu e in regula peste vreo 10 ani...
Aveti vreo dovada ca ati anuntat Primaria de angajarea dvs.?
1. - Luati legatura cu AJPIS, spuneti despre ce este vorba, sa verifice daca au primit de la Primarie actele prezentate de dvs. si solicitati acordarea stimulentului de insertie.
- Incercati poate se compenseaza (macar in parte) indemnizatia primita in plus cu stimulentul de insertie pe care trebuia sa il primiti.

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de cand implineste copilul 1 an si pana implineste 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)