avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme cu politistii comunitari - contestare de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme cu politistii comunitari - contestare de amenda

Buna Ziua! Astazi de dimineata am luat amenda pt ca am fumat in statia de tramvai si politistului i s-a parut ca am
aruncat mucul de la tigara pe jos. Mi-a scris proces verbal, dar ar putea exista in el unele nereguli. M-am hotarat
sa depun contestatie, si as vrea sa stiu care dintre obiectiile mele ma pot ajuta si care nu...

1-in procesul verbal scrie ca amenda este intre 500 si 1000 ron, agentul mi-a dat 600 ron, si jumatate din minimul
amenzii platibil in 48 ore este de 250 ron. ( jumatate din amenda sau din 500 ron)

2-exista greseli de scriere in procesul verbal (tigarea in loc de tigara)

3-i s-a terminat pasta la pix agentului care scria procesul verbal si o parte din constatare este scrisa ingrosat
(pana a schimbat pasta - m-a plimbat pana la masina sa o schimbe)

4-a scris ca am aruncat deseul inainte de a ma urca in tram(n)vai, ori eu nu m-am urcat in tramvai deoarece mi-a
cerut documentele inainte sa urc, si nu puteam sa ii las buletinul...

5-nu exista martori

6-verbal m-a amenintat ca o sa gaseasca ulterior martori

7-cand vroiam sa ii dictez obiectiile a inceput sa tranteasca dosarele care le avea la el... intimidandu-ma

8-a completat (ajustat) procesul verbal dupa ce am semnat eu pe el - a scris in litere valoarea amenzii

9-m-a amenintat ca daca as depune contestatie ar trebui sa platesc si cheltuielile de judecata pt ca el vede primul
plangerea (contestatia) mea

10-politistul se credea un mic dumnezeu...

Si mai am o intrebare : as putea sa cer in instanta inregistrarea video in care el trantea documentele cand eram langa masina politiei ? (politistul mi-a spus ca exista inregistrari audio si video)

In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc de pe acum.
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 15:47, 9 Iunie 2009
Incep cu ultima parte a mesajului dvs. Da, puteti cere inregistrarile in instanta ...Cat priveste restul greselilor pe care le invocati...tigare sau tigara...nu stiu daca se face o analiza gramaticala a textului procesului verbal. In plus, sunt acceptate ambele variante din cate stiu. Chestia cu pasta de pix ar putea fi luata in considerare , depinde doar de instanta ,desi asemenea incidente sunt inevitabile...cuantumul amenzii aplicate, atata timp cat amenda este intre 500 si 1000 Ron , 600 este o cifra care se incadreaza inre aceste l imite, deci nu este nimic nelalocul lui.Faptul ca a scris ca inainte de a va urca in tramvai ,a vrut sa sublinieze faptul ca ati aruncat chistocul anterior momentului urcarii in tramvai, in timp ce asteptati sosirea mijlocului de transport, iarasi, nu vad unde este greseala , faptul ca nu v-ati mai urcat , nu are relevanta. Daca nu existau martori la acel moment , nu exista deci nici martori prin care sa va puteti sustine acuzatia de amenintare. Ca a adaugat valoarea amenzii , trebuia sa o faca , insa presupun ca v-a anuntat i n prealabil verbal despre cuantumul amenzii, astfel incat , daca a trecut aceeasi suma despre care va instiintase, ese ok.
Si ca o concluzie, faptul ca politistii se cred mici d-zei...aceasta este un lucru de notorietate. Va deoresc sa reusiti sa contestati aceasta amenda, insa va sfatuiesc sa nu va p uneti mari sperante..ati semnat, lucru ce poate fi prezumat ca o ;)recunoastere a faptei dvs...;)
la observatii am scris asa " eu tin minte ca am aruncat tigara in cosul de gunoi si nu exista martori in momentul completarii procesului verbal. Procesul verbal a fost intocmit in urma presupunerii faptei de catre Agentul X. "
Pai daca ati scris,,eu tin minte ca..." , acest lucru lasa loc si de interpretari , in sensul ca exista sansa si sa nu se fi intamplat asa ,ci conform cu ceea ce pretinde agentul ca a constatat. Dar daca este doar o presupunere a agentului X , atunci de ce ati semnat? ? dart indiferent cum a fost , ideea este ca daca puteti contesta ,este ok, scapati de amenda......succes inca odata. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie in lipsa. pinteaadrianmarian pinteaadrianmarian Buna seara! Vreau sa prezint urmatoarea speta: In noaptea dinspre 6 spre 7 ianurie 2017 iesind dintr-un local impreuna cu niste amici cu scopul de a pleca ... (vezi toată discuția)
Amenda chiștoc aruncat pe jos Ciortanbogdan Ciortanbogdan Buna ziua! Săptămâna trecută, in graba fiind am aruncat un chiștoc pe jos(lângă multe alte chiștoace) și am intenționat sa cobor la metrou. Am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis abuziv Malin. Malin. Buna ziua, La data de 24.10.2010 la ora 17.00 ma deplasam cu motocicleta proprietate personala pe DN6 din directia localitatii Filiasi spre localitatea ... (vezi toată discuția)