avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la vizita parinte Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la vizita parinte Germania

In anul 2010, judecatoria din Germania, a incredintat minorul mamei, care s-a intors in Romania, celalalt parinte traind in Germania in continuare. Judecatoria din Romania a hotarat program de vizita pentru tata ultimul weekend din luna a treia, in prezenta mamei. Vizita decurge conform programului, dar cu tensiuni si agresiuni verbale din partea mamei. Copilul actioneaza doar la controlat de mama.
Intrebare: Ce sanse sunt, ca prin instanta sa se poate obtine de catre tata program de vizita pe teren neutru si nu in casa mamei, eventual chiar fara mama, tatal sa aiba dreptul de vizita la scoala, sa se intereseze de situatia la invatatura a fetitei? Copilul are 9 ani.
VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: annahm11 , utilizator 10:16, 20 Ianuarie 2015
Va multumesc pentru opinie!
ce succes credeti ca exista in cazul solicitarii custodiei comune?
Greubdebspusbdar ati putea avea sanse.
Depinde de motivele invocate de ambele parti...
Mai ar trebui si probe.
De obicei, deschiderea procesului se face pe teritoriul domiciliului celeilate parti, respectiv al copilului. Putin probabil in Germania, decat teoretic vorbind, doar ca o alta posibilitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti, obtinere flory89 flory89 Buna ziua am o fetita de 6 ani,sunt despartita de tatal ei de 3 ani ,nu am fost casatoriti, iar el are custodia copilului doar pt ca ii poarta numele nu am ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire drept de vizita cool123 cool123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o chestiune si anume: cuplu care a trait in concubinaj cu un copil s-au despartit, mama a plecat de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)