avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare Cf, vecin cu titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare Cf, vecin cu titlu de proprietate

Detin un teren la care trebuie facuta rectificare de suprafata in cartea funciara (deoarece in realitate este considerabil mai mare decat suprafata trecuta in CF) si trebuie sa obtin o hotarare judecatoreasca. Unul dintre vecini este numai mostenitor al titlului de proprietate emis pentru terenul lui.
Intrebarea este, daca vecinul poate semna declaratiile cerute de proces, fara a avea propria carte funciara facuta/actualizata?
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
csz33, utilizator
Cel mai recent răspuns: csz33 , utilizator 20:32, 26 Ianuarie 2015
Vecinul declara doar ca recunoaste limitele proprietatii, ca e de acord cu linia de hotar dintre dvs si el.
N-are nicio relevanta cartea funciara a lui.
Cine va avea datoria de a verifica/demonstra ca terenul trecut pe titlul de proprietate este chiar cel de langa mine, ca vecinul este chiar vecin? Eu, prin ceva adeverinte? Cineva desemnat de judecatorie din oficiu? Si cum?
Multumesc pt. raspunsul rapid!
csz33 a scris:

Cine va avea datoria de a verifica/demonstra ca terenul trecut pe titlul de proprietate este chiar cel de langa mine, ca vecinul este chiar vecin? Eu, prin ceva adeverinte? Cineva desemnat de judecatorie din oficiu? Si cum?
Multumesc pt. raspunsul rapid!


Contesta cineva calitatea de vecin a vecinului??? Sau ca terenul lui nu se invecineaza cu al dvs?
Chiar nu inteleg ce anume vreti sa intrebati.
Doar ma intrebam daca pot porni procesul stiind cele de mai sus...
Cel mai indicat este sa va adresati unui avocat.
Pentru rectificarea unui inscris in cartea funciara, respectiv rectificare de suprafata se deschide actiune civila de rectificare cf. Pentru aceasta trebuie sa chemati in judecata toti vecinii. In cadrul procesului se va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare de specialitate topografie, geodezie si cadstru prin care se pune in evidenta diferenta dintre suprafata reala si cea inscrisa in cartea funciara. Pentru aceasta suprafata trebuie sa faceti dovada certa de unde provine si vecinii sunt deacord cu limitele actuale ale proprietatii dvs.
Dupa administrarea tuturor probelor se va dispune asupra solicitarii dvs.

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar Tascmob Tascmob Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo ... (vezi toată discuția)
Este tulburare de posesie ? sila sila am in titlul de proprietate trecuta o suprafata pe care am construit o casa. Am construit gardul pe linia demarcata de primarie cu plugul din 1994. Acum ... (vezi toată discuția)