avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protocol cu sindicatele
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protocol cu sindicatele

care este puterea unui protocol semnat intre sindicat si administratie?
mai ales cele care diminueaza drepturile salariale ale salariatilor?
trebuie aduse la cunostinta angajatilor?
#-o
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:06, 9 Iunie 2009
Sindicalistii care au semnat acest protocol (comisia de negociere) trebuia sa aiba mandat de la salariati (membrii de sindicat) pentru ce probleme discuta si limitele de negociere.
Si cu siguranta trebuie adus la cunostinta salariatilor, aceste protocoale vor afecta CCM care este un document public pentru angajati, iar ca lider de sindicat are obligatia de a prezenta si discuta aceste negocieri cu slariatii.

Pe de alat parte, chiar daca exista un proticol prin care se hotareste micsorarea salariilor, modificare de salariu va trebui facuta individual prin semnarea de catre fiecarea salarita a unui act aditional de modificare salariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere clauze ccm la nivelul unitatii Patience Patience Pentru negocierea clauzelor CCM - act aditional la CCM existent la nivelul unitatii, convocarea se face doar pentru Reprezentantii salariatilor sau si pentru ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare lider de sindicat dianamariadamian dianamariadamian Buna ziua tuturor!:D Am o nelamurire fff mare!Sunt presedinte de sindicat la filiala mea,ocup postul de economist si se face reorganizare...care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediere lider de sindicat Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Buna Ziua. Am si eu o problema ca sa zic asa....poate fi concediat din motive care nu tin de persoana salariatului un lider de sindicat angajat cu carte de ... (vezi toată discuția)