avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru situatia in care sunt unica mostenitoare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru situatia in care sunt unica mostenitoare la casa matusii mele de care ma ingrijesc

Sunt unica mostenitoare si matusa mea m-a imputernicit prin testament olograf sa o mostenesc dupa moarte. Are un apartament de 3 camere. Ma ingrijesc de draga de ea, sunt nepota dupa sora ei. Mintea este intreaga dar nu mai are chef sa isi complice linistea de a mai aduce IML si notarul acasa. Zice ca oricum am dreptul asta si au vazut si vecinii ca sunt mereu aproape de ea. Este bine sa cred si eu asa? Sau ce acte imi trebuiesc ca sa dovedesc ca sunt mostenitoare de drept?
Cel mai recent răspuns: romandaniela , utilizator 12:42, 20 Ianuarie 2015
Ce rude mai are matusa?
este vaduva si are testament dupa sot ca totul sa ii apartina. Nu are copii, sau alte surori. Are 99 ani.
Dvs mai aveti frati?
Nu
Singura care ar putea avea dreptul la mostenire este mama dvs daca mai este in viata. Daca mama dvs nu mai este in viata si cu testament si fara dvs sunteti singura mostenitoare legala a matusii si si testamentara ca nu o sa contestati dvs testamentul.

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt moștenitorul testamentar al unchiului. după ... Ramona rbd Ramona rbd Buna seara. Sunt moștenitorul testamentar al unchiului. După decesul lui A murit mama lui adica bunica mea. Il mai mostenesc pe baza testamentului ? Nu a ... (vezi toată discuția)
Informatii masa succesorala ! tebaatusasula tebaatusasula Neata, Va rog respectuos sa ne ajutati cu o informatie Matusa noastra din partea mamei a ramas vaduva ( unchiu nostru a murit ) nu au avut copii ! ... (vezi toată discuția)