avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Va rog sa-mi spuneti daca militarii carora le-a incetat CIM pe perioada determinata si care au ales sa nu-l mai prelungeasca,au dreptul la ajutorul de somaj,in conditiile in care personalul militar este exclus de la plata acestei contributii..
Cel mai recent răspuns: ContSters342548 , utilizator 20:00, 20 Ianuarie 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 17.
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:

a) le-au încetat raporturile de muncã din motive neimputabile lor;
...

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
...
j) încetarea contractului soldaţilor şi gradaţilor voluntari la expirarea termenului contractului, în situaţia în care nu sunt posibilitãţi de reînnoire, din cauza reducerii funcţiilor ca urmare a desfiinţãrii, restructurãrii sau a dislocãrii unitãţii, precum şi în situaţia în care una dintre pãrţi nu mai opteazã pentru reînnoirea contractului;

3. Asadar pteti beneficia de indemnizatie de somaj.

4. Intrebati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul ce acte vi se cer (in special din partea U.M.)
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj? marineladaniela marineladaniela Buna ziua. Am lucrat neintrerupt din 2003 pana in 13 iunie 2014 la farmacie particulara care a fost vanduta la o farmacie de lant unde am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Concediu riciu riciu sunt in concediu de cresterea copilului iar pe data de 27 martie baietelu face 2 ani,eu cand trebuie sa depun la resurse umane cerereasi cand trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de somaj anastasiaanastasia anastasiaanastasia Buna ziua. In ce conditii de incetare a Contarctului Individual de Munca se acorda ajutorul de somaj? As dori sa stiu daca ajutorul de somaj se acorda numai ... (vezi toată discuția)