1. Mai este OBLIGATORIE aplicarea unui coeficient pentru cei cu studii superioare daca persoana e incadrata pe functia pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare? de exemplu un economist angajat cu diploma de facultate , specializarea economist?
Daca da, cum se calculeaza? (salar minim de baza x 2 ) 975 x 2= 1950 lei?
Daca in prezent persoana respectiva are salar de baza peste cel minim oricum (peste 975 lei), mai este obligatorie cresterea salarului la 1950 lei ?
2. La muncitorii calificati este obligatorie aplicarea coeficientului de 1,2 daca in prezent ei oricum au peste salarul minim de baza (peste 975 lei) ?
Mai este necesara aplicarea acestor coeficienti? am citit ca din 2011 nu mai e OBLIGATORIE. Vreau sa stiu daca e obligatoriu sau optional pt fiecare societate in parte in functie de decizia echipei manageriale?
3. Daca e necesara cresterea acestor salarii, asta se face pe baza unui act aditional individual? Se raporteaza in revisal in maxim 19 zile lucratoare?
Daca este obligatorie va rog sa imi dati si Hotararea de guvern sau legea care spune acest lucru. Sau daca e optional din 2011, va rog sa imi spuneti de cand e doar optional si prin ce Hotarare, pt ca pana in 2011 se aplica acesti coeficienti.
Multumesc
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...
ncepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Astfel de la 01.01.2015, salariul minim brut este de 975 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.
Salarizare
adriana_dridea
Buna ziua,
Care estre salariul minim reglementat care trebuie acordat de catre angajator in cazul unui angajat cu studii superioare, care are contract de ... (vezi toată discuția)
Salar studii superioare
rodaf
Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la salarizarea mea.
Am terminat facultatea de contabilitate cu diploma de licenta, fara master, si ocup un post ... (vezi toată discuția)