avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Portarea dintr-un serviciu de telefonie in altul
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Portarea dintr-un serviciu de telefonie in altul

Buna ziua!
Sunt abonat Orange din 2002. Pentru ultimul telefon pe care l-am achizitionat impreuna cu un abonament de 27 de euro, perioada contractuala (de plata al lui) expira in martie 2015. In sept.2014, am solicitat ridicarea abonamentului de 27 de euro la 31 de euro; a fost ridicat abonamentul la solicitarea mea si mi s-a spus ca perioada pt care s-a ridicat acest abonament este de 12 luni. Telefonul a fost achizionat, asa cum am aratat pt un abonament mai mare care nu expirase cand eu am solicitat ridicarea lui. In sept. 2015 expira abonamentul pt care am solicitarea majorarea. Am intrebat operatorul Orange daca pot rezilia contractul in mart 2015 si mi s-a spus ca nu pot decat in mai 2017! La solicitarea explicatiilor - eu nu am stiut asa ceva, nimeni nu mi-a spus cand am ridicat optiunea ca urmeaza sa se prelungeasca abonamentul cu cca 30 de luni - mi s-a raspuns ca de cate ori am solicitat ceva dar perioada din contract nu a expirat, acele luni s-au cumulat. Am recitit contractul: nu mentioneaza nicaieri data incetarii contractului cu luna si an: contractul inceteaza la data de ... .
Intrebarea mea este: daca dupa incheierea contractului care afecteaza telefonul, deci in martie 2015, eu sunt obligata sa platesc lunile cumulate (cum am explicat mai sus) pentru servicii pe care nu le mai doresc?
Eu percep aceasta ca pe o inselaciune. :(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:06, 25 Ianuarie 2015
Ati solicitat un alt nr de tel sau pur si simplu ati prelungit abonamentul cu un an la 31 de euro ?
abonamentul dvs expira in sept 2015.
nimeni nu mi-a spus cand am ridicat optiunea ca urmeaza sa se prelungeasca abonamentul cu cca 30 de luni - mi s-a raspuns ca de cate ori am solicitat ceva

ce optiune.. ce ati solicitat, de cate ori ?
daca ab dvs ala de 27 de euro, e format dintr-u tarif de baza si o extraoptiune, platiti extraoptiunea pe perioada contractuala, pana in martie 2015 deci.
Nu mai intrebati pe gura, faceti-o in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vodafone nu returneaza intreaga suma marianUtilizator marianUtilizator Buna ziua, Am achizitionat un telefon mobil de la Vodafone pe abonament. Mentionez ca perioada contractuala de 2 ani a trecut, iar intre timp eu nu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Abonament orange jianu ana jianu ana in 2oo9 sept m-am prezentat sa-mi teinnoiesc abonamentul de 3 euro la orange.Am reinnoit ab. pe 2 ani si d-ra mia dat un telefon de fidelizare si un ab. de 10 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)