avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... compatibilitate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

compatibilitate

Buna ziua , sunt administrator(angajat cu contract de munca) la un srl si actionar in acelasi timp.A intervenit o problema de sanatate reala si sunt in postura de a ma pensiona pe caz de boala.Intrebare :trebuie sa ies din firma sau pot sa raman actionar si sa fiu si pensionar pe caz de boala.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danutz63 , utilizator 09:25, 22 Ianuarie 2015
Evident ca puteti ramane ASOCIAT in firma (SRL-urile nu au actionari, pentru ca nu emit actiuni :))
Va puteti pastra calitatea de asociat in SRL deoarece veniturile din dividende nu sunt asimilate salariilor si pentru ele nu se plateste contributia pentru pensie.
Va multumesc
Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma pensionar - dari la stat otilia2009 otilia2009 Buna ziua, Va adresez o intrebare deoarece nu am primit absolut deloc un raspusn concret din partea autoritatiilor. Sunt adminitrator de societate ... (vezi toată discuția)
Salariat la un srl si asociat unic la firma mea gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa-mi spuneti daca la firma unde sunt asociat unic in afara de platile catre buget aferente salariatilor mei, pentru mine , care nu sunt angajat la ... (vezi toată discuția)
Să înregistrez Întreprinderea individuală sau microîntreprindere stepanadrian stepanadrian Am o întreprindere individuală și plătesc impozite în sistem real. Nu prea înregistrez cheltuieli pe firmă. Am citit o mulțime de opinii legat de cât ... (vezi toată discuția)