avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

buna ziua. sunt maritata din aprilie 2013 si vreau sa divortez.sotul nu este de acord .el a fost arestat in iulie 2013 , la putin timp dupa cununie si inca este in arest. la cununie eu aveam buletin de iasi el de bucuresti nu am avut in acte un domiciliu comun dupa casatorie.am citit pe internet ca indiferent de orasul unde depun actele de divort , procesul va fi la judecatoria cea mai apropiata de domiciliul paratului. daca el are buletin pe bucuresti dar este in arest, in penitenciarul gaesti, jud dambovita , procesul va avea loc acolo sau bucuresti? sau exista o cale legala sa poate fi transfer divortul in iasi spre exemplu? apreciez daca mi-ati putea estima si costurile unui divort , inclusiv onorariul unui avocat in acest caz va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 07:38, 21 Ianuarie 2015
In mod normal daca sotii au avut domiciliu comun cererea de divort se depune la domiciliul sotilor. Daca nu, se depune la domiciliul paratului.

Insa, instantele apreciaza ca domiciliu este acolo unde se afla efectiv paratul, deci locul de detentie.

Redau mai jos, extras dintr-o speta:
„Domiciliul unei persoane este acolo unde îşi are locuinţa statornică sau principală”. Faţă de împrejurarea că locul ultimului domiciliu al pârâtului este o chestiune de fapt, dovada lui se poate face, în principiu, cu orice mijloc de probă admis de lege.

În dreptul procesual civil noţiunea de domiciliu trebuie interpretată în sens larg, reprezentând nu atât locuinţa statornică sau principală, ci adresa unde pârâtul locuieşte efectiv.

Din probele administrate rezultă că pe parcursul litigiului pârâtul a fost încarcerat în Penitenciarele Bistriţa, Dej şi Gherla. Din dovezile de îndeplinire a procedurii de citare.

Rezultă că pârâtul s-a aflat în general încarcerat în Penitenciarul Bistriţa, el însuşi solicitând citarea şi comunicarea tuturor actelor de procedură în această locaţie, în şedinţa publică din

Având în vedere că la data cererii de chemare în judecată pârâtul era încarcerat în Penitenciarul Bistriţa, precum şi faptul că el însuşi a învederat instanţei ca toate actele de procedură să îi fie comunicate pe adresa locului de deţinere, Curtea apreciază că domiciliul procesual al pârâtului este în cadrul Penitenciarului Bistriţa, locul unde pârâtul locuieşte efectiv."


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mam căsătorit cu soțul meu în penitenciar el fiind ... Rody07 Rody07 Buna ziua mam căsătorit cu soțul meu în penitenciar el fiind închis, as vrea sa divorțez aveam o luna jumătate de când ne am căsătorit, cum procedez ... (vezi toată discuția)
Acte divort ,adrese buletin diferite an-na an-na Buna ziua, Din nefericire am ajuns la acest forum.Sunt casatorita de 13 ani. Nu avem copii. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divort Fortuna1 Fortuna1 Buna seara...am si eu o intrebare.Cumnata mea este casatorita si sotul ei locuieste in Spania si are un serviciu stabil cu carte de munca.Au impreuna un ... (vezi toată discuția)