avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte divort ,adrese buletin diferite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte divort ,adrese buletin diferite

Buna ziua,

Din nefericire am ajuns la acest forum.Sunt casatorita de 13 ani. Nu avem copii. Vreau sa divortez ,situatia fiind aceasta:
Locuim ,doar eu si sotul meu in apartamentul parintilor mei in Bucuresti. Buletinul meu este cu adresa unde locuim adica in Bucuresti. Buletinul sotului,desi locuieste cu mine si este trecut in cartea de imobil al administratorului este cu vechea adresa din judetul Timis,acolo unde dealtfel ne-am si casatorit.
Ce acte imi trebuie si unde sa depun cererea de divort ? In Bucuresti ,unde locuiesc eu sau trebuie sa merg la Timisoara ? Conteaza ca el nu si-a schimbat buletinul si a ramas cu vechea adresa? Ma impiedica mult aceasta situatie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:53, 19 Octombrie 2009
Aratati instantei acest aspect si sotul va fi citat la locul unde acesta locuieste in mod efectiv. Asigurati-va ca primeste actele instantei.
Si se poate dispune si citarea prin publicitate...
Instanta competententa cu solutionarea cererii de divort, este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
Sotul va fi citat la adresa la care locuieste in fapt.
Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor.

Pentru stabilirea competentei nu conteaza ce scrie in buletin, conteaza unde ati locuit efectiv impreuna. Deci veti depune cererea la judecatoria sector x (nu stiu care este) Bucuresti. Atata timp cat unul din soti mai locuieste inca aici (si inteleg ca dvs., cel putin, locuiti inca la aceeasi adresa) atunci judecatoria de sector ...Bucuresti ramane competenta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
romascanu, moderator
In cerere se precizeaza adresa sotului din buletin ( Timis ) si adresa unde acesta locuieste in fapt dar fara forme legale ( Bucuresti ). Competenta este judecatoria de la ultimul domiciliu al sotilor, adica Judecatoria Sector X Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Unde pot divorta? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,in cazul in care m am casatorit acum 20 de ani in jud prahova iar acum am domiciliul in jud Constanta si vreau sa divortez ,ma pot adresa instantei ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala-art. 607 cod procedura civila ujiman ujiman Sunt parat intr-un proces de divort cu minor, cererea fiind introdusa in octombrie 2011, cu judecarea fondului in octombrie 2012. Sotia a introdus-o in orasul ... (vezi toată discuția)
Divorț in germania MC90 MC90 Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă ... (vezi toată discuția)