Sunt parat intr-un proces de divort cu minor, cererea fiind introdusa in octombrie 2011, cu judecarea fondului in octombrie 2012.
Sotia a introdus-o in orasul A, citand-ma pe mine in Bucuresti, sector X.
Sa presupunem ca ma mut incepand cu 1 septembrie 2012 tot in Bucuresti, sector Y si-mi stabilesc domiciliul acolo. Vreau sa ma folosesc de prevederile art. 607 cod procedura civila, cand paratul nu mai locuieste in circumscriptia unde era cel din urma domiciliu comun.
Daca consider ca singurul domiciliu comun a fost in Bucuresti, sector X si nu recunosc competenta judecatoriei din orasul A, pot solicita in baza art. 607 cod procedura civila ca dosarul sa fie transferat la judecatoria sectorului Y?
Sau va fi transferat automat la judecatoria sectorului X (luand in considerare situatia domiciliilor la data introducerii actiunii de divort) si eu ma trezesc doar citat la adresa din sectorul Y?
Sau aducand problema la limita: daca pana formulez intampinare sau alta actiune de acest gen, ma mut la Satu Mare, trebuie sa vin sa ma judec la judecatoria sectorului X?
Sunteti liber sa va stabiliti domiciliul unde doriti dvs. Dar o asemenea mutare, intervenita DUPA momentul introducerii actiunii, nu va avea nicio influenta asupra competentei.
Sau, ca sa fiu mai sugestiva, ce va face sa credeti ca ar depinde competenta instantei de vointa unuia sau altuia de se muta prin lume ca tiganu' cu cortu', dupa momentul sesizarii?
Prin urmare, in nicio varianta nu va fi competenta Judecatoria sector Y
Daca ultimul domiciliul comun a fost in Bucuresti sector X, iar dvs. mai locuiati inca in acest sector la momentul introducerii actiunii, atunci este competenta Judecatoria sector X Bucuresti.
Din expunerea dvs. (care abunda in ...presupuneri) presupun ca Orasul A nu are nicio legatura cu domiciliul comun. Asa-i?
Sotia ar fi putut sa sesizeze judecatoria din orasul A, daca acesta ar fi fost locul ultimului domiciliu comun si ea ar mai fi locuit acolo la momentul sesizarii.
Divort
gabriela-ghincea
Buna seara.. eu sunt casatorita cu sotul meu de aproape 12 ani dar din cauza situatiei din familie l-am parasit acum 2 ani si am luat cei doi copii minori cu ... (vezi toată discuția)