avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț in Germania

Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă locuim împreuna adică avem același domiciliu aici și in România la fel, dar practic separarea s-a produs dinaintea nașterii copilului, dar noi continuând sa locuim împreuna, deci ar fi aproape un an, dar mi s-a spus ca trebuia comunicat, asta nu am înțeles... comunicat cui? Statului german? Cum ar trebui sa procedez? Ce anume ma sfătuiți sa fac in acest sens? Va mulțumesc frumos!
Puteti divorta in ROMANIA, daca ajungeti la un acord, incheind o conventie pentru determinarea competentei instantei de judecata, putand fi aleasa orice instanta de judecata din ROMANIA.

De asemenea, puteti divorta in ROMANIA, insa, de vreme ce aveti resedinta in strainatate, competenta este JUDECATORIA SECTORULUI 5 BUCURESTI.(in absenta unei conventii pentru determinarea competentei instantei de judecata).

Potrivit art. 915 Codului de procedura civila, cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.

Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alt judet sebisanrobert sebisanrobert Buna ziua,am o intrebare,pot sa divortez in alt judet ptr ca nu mai pot locui la domiciliul actual,casa a fost facuta de catre mine dar nu ma mai primeste ... (vezi toată discuția)
Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)