avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea acordarii ajutoarelor de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea acordarii ajutoarelor de incalzire

Buna ziua....daca ma poate ajuta cineva...cu articolul de lege unde scrie ca locuintele anl nu au dreptul la ajutor de incalzire(gaze nat)..nici de la guvern nici de la autoritatile locale....(la mine in oras motivand cu neexistenta asociatiei de locatari desi administrator exista)..mie m i se pare o nedreptate...nu mai spun ca centrala de bloc...nu are termostat....si merge si cand e cald afara....facturile-s colosale...Multumesc...pentru un eventual raspuns...sfat..
Cel mai recent răspuns: LILUSA , utilizator 19:06, 22 Ianuarie 2015
Aspectul ridicat de dvs nu este precizat in lege ci in normele de aplicare a acesteia
Nu are nicio legatura acordarea de ajutoare de caldura raportat la inexistenta asociatiei de locatari,in conditiile existentei administratorului,cu problemele tehnice ale centralei termice
problemele cu care va confruntati,incercati sa le solutionati cu administratorul
Sunt de notorietate si mult mediatizate problemele cu care se confrunta locatarii din blocurile ANL
In sfarsit imi raspunde cineva..!!!..va multumesc din suflet.....!!..acum consiliul local cere pentru adaua oara in 3ani adeverinta de la notar ca nu am detinut nici un membru al familiei locuinta de la stat...acum iar cer..plus ca mai vor si plata chiriei in avans pentru 2luni pe motiv ca poti pleca desi locuiesc de11ani aici....sefa de la spatiul locativ..a spus ca nu ma pune nimeni sa cer locuinta de la stat...dar sincer as pleca si acum dar nu am unde si am si copil de 9ani....Multumesc..

In ceea ce priveste administratorul nu i-a nici o masura motivand ca asa e centrala ..apoi sun la centrala si vine opreste caldura apoi totul se repeta..va spun sincer ..am obosit...deci inneacordarea subventie ei fac o nedreptate?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator
Sigur sunt niste abuzuri pe-acolo. Faptul ca in "joc" intra si bugetul local, spune destule - cu cat mai putine cereri, cu atat mai multi bani raman la dispozitia primarului... Poate ca nu este asa, dar cititi si partea de legislatie cu privire la acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei:
- O.G. nr.27/2013;
- H.G. nr. 778/2013;

Succes!
Va multumesc...!!!!..Orasul in care locuiesc este mort economic.....ai nu am job de4ani..de unde sa-i platesc..as dori sa -mi spuneti cui este subordonat primarul si consilierii locali?
Pai sunt subordnati alegatorilor. Nu dvs. i-ati ales?
Mergeti in audienta la dansul, dar mai intai faceti o vizita la DAC (Directia de asistenta comunitara), pentru ca aceasta autoritate lucreaza cu aceste ajutoare la incalzire.
Trebuie sa stiti ca aceste ajutoare se acorda si pentru lemne, energie electrica, gaze naturale - depinde cum aveti dvs. sistemul de incalzire a locuintei.

In alta ordine de idei, oameni (vecini) care au nevoie de aceste ajutoare la incalzire, mai sunt prin zona? Incercati sa-i mobilizati si mergeti impreuna pe la autoritati, poate izbanda este mai mare.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalizari la subventie caldura ContSters143145 ContSters143145 Locatarului, persoana singura, beneficiar de VMG, i se acorda subventie 100% pentru caldura avand un venit lunar < 155 lei. Se percep penalitati la ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire eder eder Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi explicati cateva aspecte legate de problema ajutoarelor pentru incalzire oferite familiilor cu un venit ... (vezi toată discuția)