avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract pe perioada determinata

Buna ziua ! Am o nelamurire.
Prietena mea lucreaza intr-o corporatie ca si inginer , prima data a fost angajata pe perioada determinata (6 luni ) , au trecut 6 luni si dupa aceea i s-a prelungit contractul pe alte 6 luni si tot asa . au trecut 18 luni si au promovat-o ca si manager dar grila de salarizare a ramas la fel si pe langa asta vreau sa ii mai faca un contract iarasi pe perioada determinata de 1 an de data aceasta .
Mi se pare ciudat , de ce nu fac contract pe perioada nedeterminata ? De ce nu schimba grila de salarizare ? Poate sa tina un om atat pe perioada determinata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 21 Ianuarie 2015
LEGE nr. 53/2003
CODUL MUNCII

ART. 80

4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.



ART. 82
(1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.

1. - Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata poate fi prelungit de cate ori este nevoie fara a se depasi in total 3 ani de la data semnarii CIM.
- Daca se ajunge la termenul de 3 ani atunci CIM trebuie incetat sau transformat in CIM pe eprioada nedetermminata.

2. Cand a fost promovata de ce nu a solicitat si modificarea salariului?

3. La toate intrebarile dvs. ii poate raspunde compartimentul de Resurse umane de la unitatea respectiva.

Daca se ajunge la termenul de 3 ani atunci se mai pot incheia inca doua c.i.m. pe durata determinata pe cel mult 12 luni fiecare.

Nu este obligatoriu ca odata cu modificarea functiei sa se modifice si salariul si nici angajarea sa se faca pe durata nedeterminata.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii - angajare pensionar politai politai Buna ziua, sunt pensionar si lucrezla o firma de utilitati publice unde mi se incheia contract de munca pe perioada determinata in fiecare an cind acesta ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, As avea o intrebare legata de art. 82 alin. (4) Codul Muncii, in cadrul acestuia stipulandu-se ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat despre contractul de munca pe perioda determinata!!! teodora27 teodora27 Buna ziua, Lucrez in resurse umane si am citi zilele acetea un articol in care se spunea ca daca un salariat are incheiat un contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)