avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantie de buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantie de buna executie

Buna ziua
In urma cu 5 (cinci) ani am executat in subantrepriza o lucrare de modernizare retele agent termic, beneficiarul fiind Primaria Braila (de fapt CET Braila care intre timp a intrat in insolventa).
Garantia de buna executie mi-a fost retinuta din situatiile de lucrari urmand sa fie virata de catre Antreprenorul General la expirarea termenului de garantare a lucrarii (5 ani).
Antreprenorul a solicitat Primariei Braila sa numeasca o comisie care sa intocmeasca si sa semneze procesul verbal de receptie finala a lucrarii. Primaria urma sa deblocheze contul de garantie iar antreprenorul care urma sa-mi restitui suma retinuta ca garantie. Consilierii Primariei nu vor sa numeasca aceasta comisie pe motiv ca nu are cine se receptioneze lucrarea, beneficiarul (CET Braila) nu poate confirma ca reteaua de termoficare modernizata (adica lucrarea executata) este functionala. Cet Braila nu a mai furnizat pe acesta retea agent termic de vreo 2 ani. Cum se poate solutiona o astfel de problema si ce demersuri trebuie facute si cine trebuie sa le faca?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
ligrivatin, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare creante in domeniul reabilitarilor termice Ion_Cristian Ion_Cristian Buna Ziua, Sunt reprezentantul unei societati care a realizat lucrari de hidroizolatii la terase din cadrul programului de reabilitare termica a blocurilor ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie ellyzeea ellyzeea Am incheiat 5 contracte de subantrepriza, avand ca obiect construirea unor imobile pentru care s-a retinut garantie de 5 % si, respectiv, 10 % din valoarea ... (vezi toată discuția)
Subantreprizã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum puteţi deosebi un contract de prestări servicii de lucrări de un contract de subantrepriză ? Ce raspundere are prestatorul in condiţiile în care ... (vezi toată discuția)