avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantie de buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantie de buna executie

Am incheiat 5 contracte de subantrepriza, avand ca obiect construirea unor imobile pentru care s-a retinut garantie de 5 % si, respectiv, 10 % din valoarea contractului, antreprenorul, persoana juridica, fiind acelasi in toate contractele. Pentru aceste garantii, antreprenorul a refuzat sa ne dea scrisoare bancara sau depunea sumelor intr-un cont ESCROW-modalitati pe care am mers cu alti colaboratori. In cateva din aceste contracte nu se mentioneaza momentul eliberarii garantiei de buna executie retinute; in altele fiind termene de 14 zile,6 luni, 12 luni de la finalizarea lucrarii. Or, aceste termene nu s-au respectat, ajungand in situatia de a avea de recuperat garantii din 2010! Antreprenorul refuza sa le achite, urmand sa-i cerem in instanta plata!Totodata, ne lipsesc si procesele-verbale de receptie a finalizarii lucrarilor intre noi, El, ca antreprenor, le are incheiate cu beneficiarii lucrarilor. Intrebarile pe care le am sunt: este vreun termen de eliberare a garantiei prevazut de lege? Ce lege reglementeaza garantia de buna executie?Pot sa aduc in instanta procesele verbale de receptie a lucrarii finale pe care el, ca antreprenor lle-a incheiat cu beneficiarul?Dar intr-o cerere de ordonanta de plata?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irina_09 , utilizator 00:04, 31 Martie 2012
in functie de valoarea contractelor, vezi daca te incadrezi pe og 34/2006 (peste 4 mil euro parca). daca nu, cere procesele verbale de receptie pe calea obligatiei de a face (respectiv de a pune la dispozitie aceste acte), cu aceste acte cere garantia in instanta pe actiune in pretentii (eu cred ca nu ai mari sanse pe oug119).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie ligrivatin ligrivatin Buna ziua In urma cu 5 (cinci) ani am executat in subantrepriza o lucrare de [b]modernizare retele agent termic[/b], beneficiarul fiind Primaria Braila (de ... (vezi toată discuția)
Contract comercial- obligatie de a face ContSters189303 ContSters189303 Buna ziua, In cazul unui contract de antrepriza, beneficiarul refuza sa semneze situatia de lucrari, procesul verbal de receptie finala dupa ce antreprenorul ... (vezi toată discuția)
Contract de subantrepriza sca baloisibaloi sca baloisibaloi Contract de subantrepriza incheiat fara a fi mentionata o data de expirare.O perioada de timp se execta lucrari pe baza de act aditional iar de la un moment ... (vezi toată discuția)