avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita/poprire cont
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita/poprire cont

Buna ziua!
In 2008 am luat un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara de la Volksbank. Garantia a constat in apartamentul parintilor mei. Ei au fost executati silit in urma unor bilete la ordin si acel apartament a fost vandut. Volksbank a incasat toata suma obtinuta din vanzare, fiind creditor de rang I. Am incercat sa iau legatura cu serviciul juridic de la Volksbank, in vederea stabilirii situatiei creditului meu (incasand deja o foarte mare parte din suma pe care eu am imprumutat-o, am vrut sa stiu cat a mai ramas de plata, care va fi rata actualizata, etc., mai ales ca acest credit era in CHF si crescuse cursul...), dar nu m-a bagat nimeni in seama, motiv pentru care am incetat sa mai platesc ratele. Dupa aproximativ 2 ani, mi-am deschis un cont la ING in care urma sa primesc alocatia si indemnizatia pentru cresterea copilului, eu devenind mamica. Am primit o somatie de la un birou de executori in care mi s-a adus la cunostinta ca sunt executata silit pentru creditul de la Volksbank si ca mi-au poprit contul. Am mers acolo cu toate documentele si mi-au ridicat poprirea intelegand ca in acel cont deschis la ING primeam alocatia si indemnizatia (care nu sunt supuse executarii). La fix sase luni de la ridicarea popririi, ING ma instiinteaza ca am iar contul poprit, dar de catre un alt executor! I-am trimis si acestuia toate documentele si nu am primit niciun raspuns. Am constatat ca Volksbank angajeaza la fiecare sase luni cate un alt executor. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie, mai ales ca suma pentru care sunt executata este enorma, Volksbank nu a scazut contravaloarea apartamentului vandut, desi au incasat acei bani????
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
anabanana84, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:44, 21 Ianuarie 2015
Este problema pe care o puteti clarifica strict cu executorul judecatoresc responsabil in executare
Sincer pare cam ciudat sa nu primiti hartiile necesare a va lamuri cat si ce mai aveti de platit, daca a fost creditul declarat scadent atunci se scade din total valoare cat a incasat pe apartamen si ramane diferenta. Trebuie avbut in calcul comisionul executorului, dobanzile si penalitatile, taxele de executare......sunt multe aspecte care trebuiesc cunoscute.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit chf kusnyiralexandru kusnyiralexandru Buna ziua am avut un credit in CHF la Volksbank spun am avut deoarece am aflat ca banca a cesionat creditul firmei Rabon.Iata si povestea mea : in februarie ... (vezi toată discuția)
Poprire dubla pe o pensie de invaliditate stepimar stepimar Initial am avut o executare silita si intre timp fac un card de credit la Europe Credit Bank In momentul cand suma luata pe card era stinsa ma duc sa predau ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu blocare conturi jbertinik jbertinik Buna seara, Am avut o descoperire de cont, la un card de salarii in baza unui contract de PFA, in anul 2010. Am platit de fiecare data suma necesara, dar in ... (vezi toată discuția)