avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Publicarea de articole in presa care aduc atingeri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Publicarea de articole in presa care aduc atingeri persoanelor fizice

Va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta:
Care este baza legala prin care pot da in judecata, in penal si in civil, un ziarist care a publicat doua articole despre o persoana care are calitatea de inculpat intr-un dosar penal, dosar aflat la judecata pe fond si in care nu s-a pronuntat inca o solutie?
In articolele respective se aduc acuzatii nereale la adresa persoanei, se indica date de identificare (numele, adresa-localitatea si starea civila), se folosesc cuvinte dure care ii aduc atingere drepturilor persoanei despre care s-a scris, aducand acuzatii nefondate si care nu au legatura cu realitatea.
In ce baza au voie ziaristii sa publice articole si sa faca acuzatii in legatura cu o persoana judecata intr-un dosar penal (fara sa existe o hotarare definitiva in dosar). La dosar nu exista nicio cerere de consultare a dosarului de catre ziaristul in cauza si nu este specificata sursa informatiilor care au ajuns in presa.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cristina1974 , utilizator 19:46, 21 Ianuarie 2015
Va multumesc frumos!
:-/Astept si alte pareri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

care este certitudinea....baroul constitutional este legal sau nu? ContSters62871 ContSters62871 As vrea sa aflu care dintre barouri au ramas legal constituit, cel constitutional sau cel traditional dupa noua legislatie si care sunt argumentele? (vezi toată discuția)
Dosar penal Velica Rodica Velica Rodica Am depus o plangere la politie impotriva vecinei mele care a intrat in curtea mea fara acordul meu si m-a lovit lasandu-mi numeroase urme pe corp , fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)