Va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta:
Care este baza legala prin care pot da in judecata, in penal si in civil, un ziarist care a publicat doua articole despre o persoana care are calitatea de inculpat intr-un dosar penal, dosar aflat la judecata pe fond si in care nu s-a pronuntat inca o solutie?
In articolele respective se aduc acuzatii nereale la adresa persoanei, se indica date de identificare (numele, adresa-localitatea si starea civila), se folosesc cuvinte dure care ii aduc atingere drepturilor persoanei despre care s-a scris, aducand acuzatii nefondate si care nu au legatura cu realitatea.
In ce baza au voie ziaristii sa publice articole si sa faca acuzatii in legatura cu o persoana judecata intr-un dosar penal (fara sa existe o hotarare definitiva in dosar). La dosar nu exista nicio cerere de consultare a dosarului de catre ziaristul in cauza si nu este specificata sursa informatiilor care au ajuns in presa.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Dosar penal
Velica Rodica
Am depus o plangere la politie impotriva vecinei mele care a intrat in curtea mea fara acordul meu si m-a lovit lasandu-mi numeroase urme pe corp , fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa
miutica
Buna ziua.Am o problema cu presa.
P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema.
In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)