avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere masina fara sa am actele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere masina fara sa am actele

am avut in proprietate un fiat ducato,de marfa.in 2006 am plecat din romania , facandu i procura fostului concubin .. procura prin care ii cedez lui drepturile asupra masinii.in 2007 a vandut o , nefacand act de vanzare cumparare cu noul proprietar, banuiesc ca doar hartie de mana.in anul 2009 apar la impozite cu 15 milioane pentru masina.ce pot face sa o radiez,sa nu mai apara pe numele meu.mentionez ca nu am nici un act al auto-ului.doar sunt proprietar in acte!nu stiu nimic despre noii proprietari. multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: simona nicoleta , utilizator 11:10, 10 Iunie 2009
E complicata treaba daca nu dvs ati vandut-o dvs.
Trebuie chemat in judecata noul proprietar.
Dvs nu stiu daca aveti calitate in proces.Daca erati proprietar la momentul vanzarii si ati facut procura doar pt vanzare veti putea deschide proces.

avocat Claudiu Lascoschi
asta inseamna ca o viata intreaga o sa platesc impozitul unei masini pe care de fapt nu o am?proprietarul ei in acte sunt si acuma, din moment ce toate impozitele , amenzile vin pe numele meu nu?caci nu am procura .. nu stiu ce fel a fost facuta la notariat , dar cred ca sa poata ex-concubinul face ce vrea cu masina.din moment ce impozitele sunt ale mele, masina nu este..daca nu cunosc proprietarii actuali.. nu o pot radia?sa o declar furata nu este o varianta?sau eu stiu alta varianta...
Cum sa nu stiti ce fel a fost facuta procura la notariat? Nu dumneavoastra ati facut-o? I-ati cedat numai dreptul de folosinta asupra masinii sau toate drepturile? Pentru bunurile mobile nu este necesar act de vanzare cumparare in forma autentica.
Adresati-va instantei de judecata in vederea constatarii inexistentei dreptului de proprietate asupra masinii.Odata pronuntata hotararea , in temeiul acesteia procedati si la radiere.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ar trebui sa incercati sa aflati cine detine la ora actuala masina. Si daca nu rezolvati problema pe cale amiabila cu actualul detinator va puteti adresa instantei de judecata.
In cazul in bcare nu aveti posibilitatea sa aflati cine este proprietar, puteti sa va adresati instantei de judecata , chemand in judecata pe fostul concubin pentru clarificarea situatie si indicarea detinatorului autoturismului pe care l-a primit in baza acelei procuri. Totusi, ar trebui mai intai de vazut si ce cuprinde aceea procura.

Alte discuții în legătură

Neinmatriculare auto la timp daniel80 daniel80 Buna ziua, Am vandut in anul 2008 un autovehicul Dacia. Noul proprietar nu si-a inmatriculat auto in orasul de domiciliu l-a oprit politia si i-a retinut ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare vanzare auto karsor karsor Acum 10 ani am cumparat o masina cu chitanta de mana si dupa un an am vandut-o catre alta persoana tot cu chitanta de mana.La vreo doi ani ma suna ... (vezi toată discuția)
Mandat vanzare autoturism Andreea Istrate Andreea Istrate O persoana, proprietar al unui autoturism in valoare de aprox. 20.000 euro, i-a dat mandat unei alte persoane pentru vanzarea autoturismului la un pret cat mai ... (vezi toată discuția)