Acum 10 ani am cumparat o masina cu chitanta de mana si dupa un an am vandut-o catre alta persoana tot cu chitanta de mana.La vreo doi ani ma suna proprietarul si ma ameninta ca ma da in judecata daca nu fac actele si ii spun ca am vandut masina si l-am pus in legatura cu noul proprietar,dupa care nu am mai fost cautat de proprietar.Acum ma cheama in judecata solicitand o hotarare judecatoteasca care sa tina loc de act vanzare cumparare.Ce am de facut la infatisare?Daca duc chitanta prin care am vandut masina inchei actiunea reclamantului catre mine?
Aceasta chitanta de mana poate fi calificata ca un antecontract de vanzare cumparare , si , in acest caz , instanta pronunta o hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare cumparare.
Putem discuta chiar de un contract (act sub semnatura privata ) , daca indeplineste cerintele prevazute de lege.
Adica instanta se va pronunta ca incheiat actul de vanzare cumparare intre mine si proprietar sau in baza chitantei de mana dintre mine si celalalt cumparator se va pronunta ca fiind actul de vanzare cumparare intre proprietar si cel caruia am vandut eu masina?
Sa inteleg ca dupa constatarea vanzarii voi fi eu considerat proprietarul masinii si ca va trebui sa platesc impozitul restant ramas sau si eu la randul meu pot face aceeasi actiune catre persoana careia am vandut masina?
Chiatanta de mana
renami
Buna seara!
Sunt noua pe aici si as vrea sa-mi suneti daca pot face ceva. Am o garsoniera cumparata cu o chitanta de mana, am lasat pe cineva sa locuiasca ... (vezi toată discuția)