avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiatanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiatanta de mana

Buna seara!
Sunt noua pe aici si as vrea sa-mi suneti daca pot face ceva. Am o garsoniera cumparata cu o chitanta de mana, am lasat pe cineva sa locuiasca acolo o luna, iar acum nu mai vor sa plece. Au trecut 2 ani. Credeti ca rezolv ceva cu politia, pana o rezolv cu actele? Mentionez ca nu am facut nici un contract cu ei, iar domiciliul lor este in alta localitate.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:13, 14 Noiembrie 2009
Daca ati facut numai o chitanta de mana pentru garsoniera, mai intai trebuie sa introduceti in instanta o actiune in constatare, prin care chemati in judecata pe cel care v-a vandut garsoniera, pentru a se constata intervenita vanzarea cumpararea. Numai dupa ce deveniti cu acte in regula proprietara garsonierei, puteti cere evacuarea celor carora le-ati inchiriat si nu mai vor sa plece.
Multumesc mult, dar nu le-am inchiriat, pur si simplu m-au rugat sa stea acolo o luna, fiindu-mi amici. Ei cum demonstreaza ca stau acolo?
Cu atat mai mult ca stau acolo fara nicio forma legala. In primul rand, faceti ce v-am spus, obtineti actele prin care dovediti dvs. calitatea de proprietar al imobilului, apoi solicitati evacuarea acestora din locuinta, daca nu vor sa plece de buna voie.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
ContSters97923, utilizator
In primul rand trebuie sa mergeti cu actul la un avocat.
E greu de spus ce fel de act ati incheiat.
Daca e vorba de vanzare cumparare actul juridic este nul.
Dar solutii se pot gasi.

avocat Claudiu Lascoschi
Am crezut ca, pana la finalizarea actelor, care banuiesc ca dureaza ceva, pot face o plangere la politie pt a-i evacua, pt ca sunt sub orice critica. Au profitat de faptul ca am doar o chitanta de mana si nu mai vor sa plece. Ca si act de mana, am inteles ca este in regula, mi-a confirmat un avocat.

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare vanzare auto karsor karsor Acum 10 ani am cumparat o masina cu chitanta de mana si dupa un an am vandut-o catre alta persoana tot cu chitanta de mana.La vreo doi ani ma suna ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2ori loredy1983 loredy1983 In anul 1980 parintii mei au cumparat de la un om printr-o chitanta de mana o suprafata de teren de 1000 mp . in aceea chitanta scrie clar ca am platit toata ... (vezi toată discuția)
Evacuare anna2 anna2 Buna ziua, Va prezint acest caz pentru a afla daca putem merge in instanta si avem vreun sort de izbanda. Bunica mea din anul 2000 a trait cu un domn ... (vezi toată discuția)