Buna seara!
Sunt noua pe aici si as vrea sa-mi suneti daca pot face ceva. Am o garsoniera cumparata cu o chitanta de mana, am lasat pe cineva sa locuiasca acolo o luna, iar acum nu mai vor sa plece. Au trecut 2 ani. Credeti ca rezolv ceva cu politia, pana o rezolv cu actele? Mentionez ca nu am facut nici un contract cu ei, iar domiciliul lor este in alta localitate.
Ascultati sfatul d-nei av. Rodica. Fara un act care sa dovedeasca proprietatea D-vs asupra imobilului nu puteti evacua pe nimeni. Si politia si instanta va vor cere actul de proprietate. Chemati in judecata pe cei ce v-au vandut cu chitanta de mana. Dacu sunt persoane corecte nu e nevoie sa va judecati. Puteti sa va prezentati la notar si sa perfectati actele. Dupa care veti putea sa-i dati in judecata pe prietenii Dvs. si sa-i evacuati. Strada e lunga. Succes.
In temeiul chitantei de mana , instanta poate pronunta o hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare -cumparare.
Sigur, evacuarea poate fi ceruta si pe cale de ordonanta presedintiala , justificand urgenta ( spre exemplu , durata mare de cand acest imobil e ocupat fara temei ).
(fara a exista un act care sa ateste dreptul de proprietate, ci doar aceasta chitanta de mana)
Si, in acord cu modificarile privind executarea silita, poate opera si evacuarea, odata incuviintata de instanta de judecata.
Depinde daca cei ce se afla in casa sunt cei ce au vandut sau doar locuiesc acolo.
Daca cei ce locuiesc acolo nu sunt cei ce au vandut va trebui sa se judece cu ei pentru evacuare.
Si pentru proprietarii vanzatori actuali trebuie hotarare de evacuare.Un capat de cerere in acest sens.
Evacuare
anna2
Buna ziua,
Va prezint acest caz pentru a afla daca putem merge in instanta si avem vreun sort de izbanda.
Bunica mea din anul 2000 a trait cu un domn ... (vezi toată discuția)