avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incasare comision de vinzare de la o firma straina
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incasare comision de vinzare de la o firma straina

Situatia este cam asa :

Am avut o intelegere verbala cu Jean Duval ( nume inventat ) ca eu sa gasesc ferme de vinzare in .ro si el sa aduca investitori francezi . Incasarile ( incasarile , nu profitul ) sa fie impartite 50-50.
Ideea initiala era ca incasarea comisioanelor sa fie facuta de catre societatea Imobiliare Franta ( franceza, nume inventat ) a lui Jean Duval. Acum Jean Duval clameaza ca taxele in Franta sunt prea mari si ca ar vrea sa faca o companie in Romania care sa gireze aceasta activitate.
In momentul de fata negocierile sunt foarte avansate pentru vinzarea unei ferme de la Brasov ( judet inventat ) ( Jean a dus clientii la Brasov, clientii sunt de accord cu cumpararea ).
S-a propus plata comisionului de catre cumparator ( atentie, luam comisionul de la cumparator ) catre o companie a unui prieten al meu, la care Jean s-a opus ( clientul francez nu va plati comisionul catre Jean daca Jean nu e asociat acolo. ). Eu am cerut ca plata sa se faca printr-o companie unde si eu sunt asociat, sau catre persoana fizica ( daca comisionul nu se plateste catre o companie unde sunt si eu asociat, vinzarea nu se face ! ).

Intrebarile sunt asa :
1. Comisioanele pentru o intermediere imobiliara se pot plati catre o persoana fizica romana?
2. Comisioanele pentru o intermediere imobiliara se pot plati catre o persoana fizica europeana, nerezidenta in Romania?
3. Putem face un contract intre noi, pentru derularea acestei activitati ? ( eu si Jean , inainte de infiintarea societatii de catre Jean ) . Un fel de contract de societate civila, in care sa se specifice bazele activitatii, si care sa contina si clauze de nedivulgare.
4. Este o posibilitate prin care noi sa fim trecuti chiar in actul de vinzare cumparare ca si comisionari ? Ar fi preferabil ca totul sa fie rezolvat la notar, in acelasi moment cu actul de vinzare cumparare .
5. Care sunt impozitele pe care le am de platit in cazul incasarii comisionului ca persoana fizica ( desigur , o sa le incasez prin banca, nu vreau sa fur statul ) ?
6. E mai simplu pur si simplu sa folosesc firma unui prieten ?
7. Ce sfaturi aveti, tinind seama ca…imi miroase ca ar vrea sa ma sara cu comisionul ?

Alte discuții în legătură

Recuperare bani angajator FlorinMuresan FlorinMuresan Buna ziua, Ma adresez dumneavostra in speranta gasirii unei solutii la problema mea. Am lucrat mai bine de 2 ani consultant vanzari la o companie ... (vezi toată discuția)
Contract intermediere imobiliara cornelia05 cornelia05 Buna seara! Daca in urma unei vizionari efectuate cu un client, care a semnat contractul de intermediere imobiliara ca persoana fizica, imobilul vizionat a ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara InaBucur InaBucur Pentru vanzarea unui imobil prin agentie imobiliara, plateste comision doar cumparatorul, sau si vanzatorul? Se plateste comision de catre vanzator si daca ... (vezi toată discuția)