avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare bani angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare bani angajator

Buna ziua,

Ma adresez dumneavostra in speranta gasirii unei solutii la problema mea.
Am lucrat mai bine de 2 ani consultant vanzari la o companie imobiliara in baza unui contract de colaborare(Pfa). In baza acelui contract gestionam anumiti clienti atat persoane fizice cat si juridice. Lucrand cu persoanele juridice am adus un client vanzator( contractul de intermediere fiind semnat de administratorul firmei cu care colaboram si de directorul general), dar eu am negociat contractul, drept dovada am mailurile listate si marturia clientului. S-a vandut proprietatea unui client cumparator cu care eu am semnat contractul de intermediere semnandu-l pe PFA deoarece nu doream sa fac evaziune fiscala.
Am incasat o parte din comisionul care imi revenea, acesta incasandu-se in transe pe parcursul unui an. Societatea cu care colaboram a cesionat incasarile care au mai ramas, in baza unui contract cu o alta societate avand acelasi administrator ambele. Din restul de incasari eu am primit o mica parte, mult mai putin decat era specificat in contractul de colaborare intre parti, contract care prevedea si un bonus de performanta( dovada contractul si calculul facut de contabila agentiei imobiliare). Patronul agentiei a incercat sa ma convinga sa ma intorc, eu plecand intre timp si incetand contractul de colaborare. Ca dovada am cateva sms-uri cu promisiuni si mailuri.
Ce pot sa fac stiind ca firma cu care am contractul de colaborare are datorii foarte mari, procese pierdute in instanta cu diverse persoane juridice si e aproape de faliment, mutandu-se activitatea pe cealalta firma. Mentionez ca suma ramasa de incasat este in jur de 55.000 ron.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 26 Noiembrie 2015
Singura solutie este sa actionati in instanta. Ambele societati. Sa dovediti ca acea cesiune s-a facut in frauda dumneavoastra
Sau puteti apela la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciu achitat - apoi reclamatie Intelepth Intelepth Servicii imobiliare, achitate cu chitanta si factura. Apoi beneficiarul face reclamatie ca nu am semnat un contract de intermediere (acordul a fost verbal si a ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract păgubos cu o agenție imobiliară, a cărei adresă este fictivă și nu mai poate fi contactată. care sunt șansele mele să scap de acest contract? camelia adina camelia adina buna seara, am semnat un contract cu o agentie imobiliara importanta. pt vanzarea unui imobil. in acest contract la obligatiile lor nu prea scrie clar ce ... (vezi toată discuția)
Servicii de intermediere pentru servicii de consultanta jianu72 jianu72 Buna ziua, Am o societate ce furnizeaza servicii de consultanta financiara si operationala. Doresc sa angajez un colaborator care sa intermedieze contracte cu ... (vezi toată discuția)