avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Tip de impozit la o microentitate ?!?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Tip de impozit la o microentitate ?!?

Am o nelamurire. Firmele care se incadreaza ca fiind microentitate, conf ordonantei 1802, platesc impozit pe profit sau 3% din venituri?
Cu ce afecteaza firma trecerea de la IMM la microentitate?#-o
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:27, 24 Ianuarie 2015
Microentitatile,cum le numiti dvs.,sunt de fapt microintreprinderi . Acestea platesc in continuare impozit de 3 %din venituri. Deci,este de fapt cam acelasi lucru din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)
Trecere de la impozitul pe venit la impozitul pe profit camigeo camigeo Buna ziua, am un imm si platesc impozit pe venit, dar in trim.3 am depasit deja plafonul de 65000 euro , pe trim.3 trec la impozit pe profit? Firma este ... (vezi toată discuția)
Impozit pe firma cristipetre cristipetre Am firma si platesc impozit pe venit pe microintrprindere, Din 2016 urmeaza sa realizez venituri pe firma din pariuri sportive si aparate electronice in baza ... (vezi toată discuția)