avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Clienti neincasati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Clienti neincasati

buna ziua,
In momentul acesta sunt microintreprindere (platitoare 3%) si neplatitor de tva
am clienti neincasati din anul 2008; precizez ca nu se mai stie nimic de societatea datornica si nu avem cum lua legatura. In anul 2008 eram platitoare de impozit profit si tva dar facturile nu au fost intocmite cu tva deoarece reprezinta chirie spatiu (operatiune scutita de tva). Cum as putea scoate din evidenta aceasta creanta?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:31, 22 Ianuarie 2015
Verificati pe Registrul Comertului sa nu fie radiata si astfel sa puteti sa o scoateti din contabilitate fara probleme.
Pentru creante prescrise, in scopul scoaterii din evidenta contabila, trebuie facuta dovada intreprinderii demersurilor pentru recuperarea legala a acestora (o somatie de plata in instanta, facuta in instanta, stiind ca va fi respinsa).
Pentru debitori radiati, scoateti din evidenta, facand dovada de pe Registrul Comertului ca e radiata si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Radiere firma madrianap madrianap Buna ziua. Va rog frumos daca poate cineva sa-mi ofere informatii despre urmatoarea problema: Firma la care lucrez are o factura neincasata pentru prestari ... (vezi toată discuția)
Creante vechi - termen de prescriptie alinagava alinagava Am o nelamurire. Am incercat sa ma sfatuiesc cu o persoana de la Finante, dar parca mai mult m-a bagat in ceata. Societatea comerciala (firma de transport) ... (vezi toată discuția)