avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare locuinta de catre un cetatean non-europeean
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare locuinta de catre un cetatean non-europeean

Poate cumpara initial prin mine un cetatean non-europeean (Camerun) un avans la o locuinta in Romania, ca in final, dupa achitarea integrala a acesteia sa devina el proprietar ?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 18:49, 25 Ianuarie 2015
Cetatenii nonUE pot dobandi proprietati imobiliare pe teritoriul RO. Nu pot dobandi terenuri.
Ca urmare, domnul in cauza poate semnat in nume propriu un contract de vanzare-cumparare imobil (si implicit antecontract de vanzare-cumparare).
De asemena, poate imputernici un cetatean roman sa il reprezinte in fata notarului la realizarea tranzactiei.
In toate cazurile, proprietar al imobilului va fi persoana nonUE, de la data semnarii contractului de vanzare-cumparare (afara de cazul in care prin contract se prevede altceva)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans prima casa, cand e obligatoriu sa fie dat ovidiu2012 ovidiu2012 Buna seara, Am o intrebare legat de programul prima casa. Din cate stiu trebuie ca, cumparatorul trebuie sa aiba 5% din pretul de vanzare. Cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Salutare! dorim sa achizitionam un apartament, la mana a doua, ... gavroche83 gavroche83 Salutare! Dorim sa achizitionam un apartament, la mana a doua, de la o persoana fizica. Am stabilit pretul, o sa facem si un mic credit imobiliar pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract vânzare-cumpărare casă fără acte Miha55 Miha55 Buna seara! Doresc sa achizitionez un imobil (o casa), insa proprietarul a spus ca, pentru a-l finisa (el fiind deja construit aproape la cheie), mai are ... (vezi toată discuția)