avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie de imputare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie de imputare

Buna ziua!
Lucrez in administratia publica locala si in data de 27 dec.2011 am primit o dispozitie de imputare care la art.2 din aceasta dispozitie se spune ca:"Recuperarea sumei mentionate la art.1 se va face in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, prin retineri lunare timp de 3 ani de la pronuntarea deciziei civile conform prevederilor art.169 alin(2) din Codul muncii,republicat,retinerile incepand sa opereze din prima luna dupa pronuntarea hotararii de catre instanta"
Niciodata nu am primit aceasta hotarare judecatoreasca.
Din ianuarie 2014 au inceput sa se faca retineri,dar pentru o alta suma,nu cea din aceasta dispozitie,dar ca si act de imputare au folosit tot aceasta dispozitie din 2011.Au impartit suma la 3 ani,dar acum mi-au pus in vedere ca trebuie sa platesc toata suma pana la 1 iulie 2015 pentru ca altfel ma executa silit in baza acestei dispozitii din 27.12.2011. Eu nu am atacat aceasta dispozitie intrucat am considerat ca nu constituie titlu executoriu neprimind nicio hotarare judecatoreasca cf.art.2 din dispozitie.Este corect sa-mi aplice aceasta dispozitie care nu arata suma exacta pe care trebuie sa o achit ci o alta suma, este titlu executoriu daca nu mi-au dat nici o hotarare judecatoreasca,de ce mi-au comprimat timpul de returnare a sumei in mai putin de 3 ani?

Alte discuții în legătură

Restituire bonus pe 6 luni prin oprire din salariu. este legal ce vrea să facă angajatorul? Mugureatz1 Mugureatz1 Buna ziua , Intampin o situatie in care angajatorul vrea sa imi recupereze retroactiv pe ultimele 6 luni bonusul din vanzari din realizarea targetului pe ... (vezi toată discuția)
Acordul scris/angajament de plata nichiforgm nichiforgm Acordul scris sau angajamentul de plata reprezinta titlu executoriu? In cazul unei imputatii facuta de Curtea de conturi, acordul scris reprezinta titlu ... (vezi toată discuția)
Cum ar fi bine /corect să se procedeze ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Angajații au câștigat în instanță niște diferențe salariale. Fiind un litigiu de muncă, iar hotărârea de la Fond fiind ... (vezi toată discuția)