selen2904 a scris:
multumesc tuturor de ajutor, paranoia n-as spune din moment ce am mai avut experiente negative ata cu el cat si cu mama lui ( el cu amennintari la adresa mea, mama lui cu tot felul de plangeri la protectia copilului-pana au dat-o afara acuzand-o de paranoia, ei controland de mai multe ori negasind nimic in neregula).
lamurind acest aspect, tin sa precizez ca ma incapatanez sa mentin legatura cu fostul sot si familia acestuia de dragul fiului meu, care nu are nici o vina si merita sa-si cunoasca tatal.
nu am sa inteleg niciodata indarjirea fostului meu sot si a familiei lui in a crea probleme. din ianuarie 2008 nu a mai contribuit cu nimic la crestere si educarea lui. anul acesta in februarie a trebuit sa ma milogesc vreo 2 saptamani de el sa ma ajute financiar pt o interventie chirurgicala necesara fiului nostru ( mi-a trimis 400 lei) apoi in urmatoarea luna din nou pt cheltuieli diversr, medicamente , recuperare etc. dupa aceate evenimente, nimic. legat de pensia alimentara imi spune ca nu vrea sa-mi trimita bani pt fiul nostru, sa ma descurc cum m-am descurcat si pana acum.
ce pot face? pot sa il dau in judecata pt toata perioada in care nu mi-a platit pensia chiar daca timp de 2 luni in acest an a contribuit la cheltuieli suplimentare?
imi spune tot timpul ca el bani pt fiul nostru lunar nu-mi va trimite niciodata si ca daca vreau ca fiul nostru sa nu duca lipsa de nimic sa il las in intretinerea lui.
Puteti sa il dati in judecata cu reale sanse de castig. Tatal are o obligatie, trebuie sa o respecte iar legea va pune la dispozitie toate instrumentele pentru a asigura punerea in practica a acestei obligatii.
Sfatul meu este sa incercati sa rezolvati aceasta chestiune pe cale amiabila si sa apelati la actiunea in justitie ca ultima resursa.
Inteleg dificultatile insa minorul are nevoie de ambii parinti si de un mediu echilibrat.... pe cat posibil.
P.S. Deci este paranoia pana la urma :).... nu ma refeream neaparat la Dvs. Cum spuneam...acuzatiile de genul asta sunt f greu de sustinut.... iar in cazul dvs nu au nici o sansa.