avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... perioada vizita minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

perioada vizita minor dupa divort

buna seara!
in trecut am mai avut probleme si cu ajutorul vostru le-am rezolvat! sper ca ma puteti ajuta si in acest caz:
sunt divortata din aprilie 2006, copilul rezultat in urma casatoriei, atunci in varsta de 3 ani, mi-a fost incredintat spre crestere si educare. perioadele de vizita au fost stabilite de catre instanta, pensia alimentara am stabilito impreuna cu sotul meu ( printr-o intampinare trimisa, nu s-a prezentat la nici una dintre infatisari neaflandu-se in tara) in valoare de 100 euro lunar.
timp de 18 luni mi-a trimis pensia alimentara, neregulat si incomplet, dar m-am multumit si asa, decat deloc. dupa aceasta perioada a refuzat complet sa mai contribuie la cresterea copilului. ori de cate ori mi-a cerut i-am lasat sa petreaca cat mai mult timp impreuna, asta insemnanad o data pe an in medie. acum fiul meu in varsta de 6 ani a petrcut pastele impreuna cu tatal lui in acest an. totul decurgand bine, fostul sot mi-a cerut sa-l las pe fiul nostru pe toata durata vacantei de vara impreuna ( mentionez ca locuieste la slobozia). fiului meu nu-i displace ideea, mai ales ca i-a simtit lipsa mult timp iar de paste s-a simtit bine la el.
in sentinta de divort se mentioneaza dreptul tatalui de al lua la el pe perioada vacantei de vara timp de o luna. intrebarea mea este: daca decidem impreuna sa-l tina mai mult decat perioada stabilita de instanta, eu, ca mama si tutore legal incalc in acest fel aceasta hotarare? intreb acest lucru deoarece , desi este un tata bun si nu i-ar face rau direct fiului nostru, ma ameninta in continuu ca imediat ce i se va oferi ocazia ma va da in judecata pt a obtine custodia fiului nostru.
imi e teama ca nu cumva sa ma acuze dupa o luna ca mi-as fi abandonat fiul sau ceva de acest gen ( am fost avertizata de aceasta posibilitate). m-am informat daca se poate face vreo hartie la notar care sa redacteze acest plan de vacanta al lui cu fiul meu, dar dupa cate am inteles acest lucru nu e legal, neputandu-se face un act la notar care sa treaca peste o hotarare judecatoreasca.
ce ma sfatuiti sa fac? m-am rugat mult timp ca relatia dintre ei sa se imbunatateasca, dar mi-e teama ca fostul meu sot se va folosi de orice poate fi interpretabil pt a dobandi el custodia fiului nostru. ce pot face?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura.tecma , utilizator 12:43, 12 Iunie 2009
oricum, multumesc tuturor de ajutor! in principiu, va trebui sa ma adresez unui avocat in vederea rezolvarii in instanta. multumesc din nou!
Datorita chestiunii cu planurile pe care le poate avea trebuie sa aveti grija.
Chestiunea legata de plangerea penala cu referire la neplata pensiei de intretinere nu trebuie sa o dovediti dvs intrucat nu prea puteti.
El va trebui sa dovedeasca ca a achitat pensia de intretinere.
Aveti insa grija sa nu faceti o plangere neadevarata pe situatia de fapt.
Riscati intr-o atare situatie sa aveti probleme penale dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
ma scuzati, dar comportamentul meu fata de el in acesti ani a aratata nu sunt deloc o persoana incorecta sau neintelegatoare. tocmai de aceea a profitat si o face in continuare. nu intentionez sa fac altceva decat sa-l responsabilizez. imi e tot mai greu sa ma descurc singura si nu mi se pare corect fata de fiul meu sa stau cu mainile in san asteptand ca fostul meu sot sa-si demonstreze "grija si dragostea" fata de fiul lui. cer doar drepturile prin lege ale fiului meu.
multumesc
Aveti acest drept.
De ce nu invatati cate ceva de la fostul dvs sot? atata timp cat el nu-si achita obligattile financiare fata de copil dvs respectati cu strictete programul vizita, o luna scrie in programul de vizita, o luna il lasati, nu mai mult. trebuie sa il viziteze doua weekend-uri pe luna, de la ora X LA ORA Y, atunci sa respecte orarul, altfel faceti plangere la politie. Nu exista alta cale, va SANTAJEAZA CU REINCREDINTAREA??, atunci aratati-i ca sunteti ferma in ceea ce priveste drepturile copilului dvs. Nu mai lasati de la dvs de dragul copilului, pentru ca el profita. Si faceti plangerea la politie pt neplata pensiei alimentare. Cand plateste, retrageti plangerea, nu este necesar sa se ajunga mai departe.
Va vorbesc din experienza, dupa 1 an de neplata, in urma plangerii, fostul meu sot, acum achita lunar, la data fixa, pensia alimentara, si a platit si din urma.
Daca tatal vrea sa-si cunoasca copilul si sa fie cunoscut de catre copil, va face totul posil.
Si nu uitati ca ambii parinti au drepturi si obligatii, este valabil nu numai pt dvs dar si pt fostul sot.
A si pentru plangerile catre protectia copilului, cereti copia solutiilor, puteti face plangere la politie pentru declaratti false, sper ca nu ma insel, cel putin demonstrati ca nu sunteti la cheremul lor si se linistesc cu declarattile nefondate.

Fara teama, nu va poate face nimic.

Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna! in urma divortului obtinut prin hot. definitiva si irevocabila in 2006 am primit custodia fiului meu, acum in varsta de 5 ani si 8 luni. in primelele ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)