avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu tortura online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu tortura online

Buna Seara. In urma unei discutii cu un individ care m-a abordat pe un joc online, a degenerat un conflict verbal fara injurii, doar replici legate de orgolii si alte probleme morale. Acest tip s-a enervat atat de tare incat a ajuns sa ma ameninte cu tortura prin mesaje. Voi posta cateva pasaje din discutiile cu el...din mesajele trimise de el, si as dori sa stiu daca pot lua vreo masura pentru a ma proteja. Nu cred neaparat ceea ce zice, am mai fost amenintat pe internet si am trecut peste, dar acest individ are un talent special in a o face, incat ma face sa cred asta cu adevarat.
"eu nu ti-am oferit ocazia sa alegi daca ma vei cunoaste sau nu, eu doar ti-am spus ca ne vom intalni, prietenul tau a avut ocazia sa aleaga ceva, tu nu o vei avea:) Stai linistit ca nu o sa te retin mult, cand am o problema o rezolv cat ai zice "coma":) "
"In ceea ce priveste intalnirea pe care o sa o avem eu si tu, nu esti primul "legiuitor aspru si tiran fara mila" care incepe un conflict pe net cu mine si in viata reala termina rau. Daca vrei iti dau niste numere de telefon ale unor amici de ai mei de pe net care atunci cand s-au intilnit cu mine au ramas cu urme, poti sa le ceri lor mai multe informatii despre mine. Banii repara tot, taieturi, arsuri, gauri,unghii smulse, urme de urina pe obraz, echimoze la ochi, tot! Si uite-ma ca sunt liber!"
"Crede-ma ca persoanele care au incercat cu mine pe net, si in viata reala si m-au intilnit, s-au schimbat dupa intilnirea cu mine.. pentru ca mie nu-mi place salbaticia, bataie pumni picioare, eu sunt putin mai ciudat, mie imi place chinul psihic"

Mentionez ca am ip-ul lui, este IP de Italia...individul mi l-a oferit pentru a-si intari amenintarile si de asemenea mai mi-a precizat ca are cetatenie italiana fiind de 3 ani in Italia. Cum as putea sa procedez in acest caz. Il ignor pur si simplu sau exista vreo cale legala pentru a preveni cele afirmate de acest om ?
Multumesc anticipat pentru viitoarele raspunsuri !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
georgemarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 19:08, 10 Iunie 2009
Sfatul meu este sa il ignorati pe acest individ, ceea ce incearca el este doar sa va intimideze si oricum nu cred ca veti avea ocazia de a va intalni. in plus, pare genul de individ care recurge la,,chinul psihic" , fara a isi pune vreodata in practica amenintarile, deoarece in mod cert in viata reala este un individ slab , se simte puternic prin intermediul netul-ui , insa cu adevarat ar putea fi un las...cred ca a vazut prea multe filme, lucru ce i-a imbogatit si i-a imbolnavit imaginatia. Pentru linistea dvs., va sfatuiesc sa intrerupeti totusi orice conversatie cu el deoarece in mod cert nu va prind deloc bine astfel de amenintari.
Infractiunea de amenintare poate imbraca o varietate de modalitati faptice .Asa incat , inducerea unei temeri reale cu un rau poate fi savarsita chiar pe internet.(sau prin orice alt mijloc de comunicare)

Daca doriti sa incheiati acest conflict , va sfatuiesc sa nu-l aduceti in fata institutiilor abilitate , si sa-l treceti cu vederea , sa-l ignorati total(in acest mod nici nu mai aveti contact cu respectiva persoana , asa incat sa va readuca in memorie evenimentele neplacute care s-au intamplat).

O anumite reactie , apreciere , afirmatie tine de educatie persoane , de conduita generala a acesteia ... de valorile ei ...e greu de precizat ca si-ar schimba-o daca ar exista vreo atentionare , sau vreo "admonestare"in acest sens....
Daca ,insa , acesta persevereaza, iar situatia conflictuala ia amploare , nu va ramane decat sa va adresati fie Politiei , fie Parchetului , pentru a efectua acte de cercetare.Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Preventiv este bine sa depuneti o sesizare la organele competente...cine stie ce are in cap individul. E drept,evitati pe cit posibil contactul cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire obsedat si dezaxat acoperit de autoritati, cum pot proceda ? lauraGt90 lauraGt90 sunt Hartuita de un individ cu probleme psihice grave la cap, plateste politisti, plateste tigani, sau oameni pe care nu ii cunosc sa vina sa ma jigneasca pe ... (vezi toată discuția)
Problema amenintare George271 George271 Daca sunt amenintat in mod direct , de catre o persoana , pe un site de socializare ca urmeaza sa ma bata , ce pot face ? avand in vedere ca amandoi suntem ... (vezi toată discuția)
Divort cu nabadai de cetatean arab Bibicu78 Bibicu78 Buna ziua Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat ... (vezi toată discuția)