avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema Amenintare

Daca sunt amenintat in mod direct , de catre o persoana , pe un site de socializare ca urmeaza sa ma bata , ce pot face ? avand in vedere ca amandoi suntem minori ?

Totul sta in felul urmator : persoana respectiva m-a amenintat ca imi va face rau fara sa imi spuna motivul , si nu este vorba de o gluma . Imi pot da seama ca nu este vorba de o gluma din cauza faptului ca persoana respectiva are obisnuinta de a face acest lucru aproape zilnic , si chiar trece la fapte , doar ca , nu se recurge la ce ar trebui sa se recurga de fapt . Victimele nu declara nimic .
Intrebarea mea sta in felul urmator : ce ar trebui sa fac ? de exemplu daca maine ma voi intalnai cu el din intamplare , ce voi face , voi sta sa-mi iau bataie ?

Multumesc anticipat !
Daca ne raportam strict la prevederile legale din Romania trebuie sa acceptati sa fiti batut si apoi sa faceti plangere penala.
Daca nu exista martori este posibil ca agresorul sa scape nepedepsit.
Se poate si sa nu scape dar discutiile pot fi mai lungi in acest caz.

Aveti si dreptul de a va apara dar numai legitim.
Ai obtiunea de ignor pe acel site?Daca da,aplica-l,asta ptr linistea ta.Acum depinde si de raul care vrea sau poate sa ti-l faca.
Si daca il ignora daca il pocneste cand il intalneste nu a facut nimic...

Daca va simtiti amenintat puteti depune o plangere penala pentru amenintare si va media politia conflictul.
Il va chema la sectie si va media...
Puteti apela si la un mediator autorizat pentru a se proceda la mediere conform legii dar cred ca este de preferat sa depuneti plangere la politie...
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fiind vorba de minori se cam pot pocni...
Nu am incurajat niciodata bataia , sunt pacifist , nu m-am batut niciodata , dar stiu sigur ca in momentul in care voi da ochii cu el , ma va astepta pana undeva unde nu e lume si va trece la fapte .

Ajuta cumva daca in momentul de fata o sa fiu cu inca 4-5 prieteni si il voi lasa sa ma bata iar a doua zi voi face plangere avandui pe ei ca martori ?

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa dau declaratie Burlacu Flavius Burlacu Flavius acum 3 saptamani am fost la un majorat si a avut loc un inciden ....cica a fost un viol dar pers agresata nu vrea sa se duca la ginecolog.am fost si eu la ... (vezi toată discuția)
Amenintarea ( este foarte serios ) cataraulioan cataraulioan deci.. am 19 ani si prietena mea are 16 ani . parinti ei stiu de noi nicio problema. doar ca in viata ei de 6 ani incoace a aparut un frate vitreg ( tatal ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)