Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema la locul de munca, pe scurt este asa:
Acum 5 ani m-am angajat la o societatea care m-a pus sa semnez si sa depun la Casa de pensii, o hartie ca sunt de acord sa fiu angajata cu studii medii, am acceptat pentru a prinde experienta dar nici in prezent nu mi s-au recunoscut diplomele de licenta, respectiv de masterat cu toate ca sarcinile de serviciu s-au inmultit! Ce as putea face sa fiu incadrata la salariu minim oferit (macar) celor cu studii superioare? Va multumesc si astept un raspuns!
Poate ii spuneti userului in ce baza legala ITM-ul ii poate trasa ca masura unui angajator sa recunosca o diploma pentru un salariat incadrat pe studii medii?
Care este salariul minim pentru cei cu studii superioare, daca tot o trimiteti la ITM?
======
@ elena_ploiesti
1. Niciun angajator din sectorul privat nu are vreo obligatie legala sa va recunoasca anumite diplome,atat timp cat sunteti incadrata pe un post cu studii medii.
2. Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.
Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Astfel de la 01.01.2015, salariul minim brut este de 975 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.
3. Prin urmare,ITM-ul nu are cum sa-i traseze unui angajator masuri de natura celor mentionate de dvs in mesajul initial- recunoasterea unor diplome si acordarea unui salariu minim ca pentru cei cu studii superioare.
multumesc mult pentru raspuns... se pare ca nu am ce sa fac ... decat o cerere catre director.. care ar ramane decat pe hartie...
insa mai am o problema pe care am cam ignorat-o mai bine de aproape 1 an.. in fisa postului nu apar unele sarcini de servici pe care le realizez.... de fapt ele apar, dar in fisa postului altui coleg dar acesta nu vrea sa preia si in fapt respectivele sarcini... in aceasta privinta, as putea face ceva? Va multumesc!
Da, va puteti adresa angajatorului , in aceasta privinta.
Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
Salar studii superioare
rodaf
Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la salarizarea mea.
Am terminat facultatea de contabilitate cu diploma de licenta, fara master, si ocup un post ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca
carbocry
Buna ziua,sunt bugetar,am studii superioare,si am salariu minim pe economie(975)lei.Este corect? Stiu ca pentru studii superioare salariul minim trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)