Buna ziua. Intrebarea mea e urmatoarea:
Acum aproximativ 18 luni mi s-a suspendat dreptul de a conduce ca urmare a depasirii pragului de 0,8 in sange (fara accident, fara a fi recalcitrant etc. Am facut-o, asta e).
Dosarul a primit nr de parchet in luna 6.2013
De aproximativ 4 luni, d-l procuror caruia i-a fost repartizat cazul imi promite ca 'saptamana asta va pleca de la dansul'.
M-am informat si perioada medie de solutionare a dosarelor de catre dansul (trimiterea in judecata/camera preliminara) este de 1-2 luni.
Care este posibilitatea de a urgenta trimiterea in judecata, sa am o hotarare definitiva si sa inceapa sa curga termenul dupa care pot sa iau iar carnetul?
Exista vreun precedent in care perioada scursa de la suspendarea dreptului de a conduce (sau macar de la incheierea cercetarilor de catre politie) pana la solutionare a fost luata in calcul pentru data in care se poate lua iar permisul?
Nu mi se pare normal sa stau 2 ani pana la definitiva, si apoi inca un an.
Multumesc anticipat.
Din păcate nu prea aveti ce face. Suntem toți la dispoziția organelor de cercetare, cărora nu li se poate imputa aceasta nepăsare si pierdere de vreme. Din momentul înregistrării pe rolul instantei de judecata mai durează cel putin 6 luni.