avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de judecare proces pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de judecare proces pentru alcool la volan

Buna ziua. Intrebarea mea e urmatoarea:
Acum aproximativ 18 luni mi s-a suspendat dreptul de a conduce ca urmare a depasirii pragului de 0,8 in sange (fara accident, fara a fi recalcitrant etc. Am facut-o, asta e).
Dosarul a primit nr de parchet in luna 6.2013
De aproximativ 4 luni, d-l procuror caruia i-a fost repartizat cazul imi promite ca 'saptamana asta va pleca de la dansul'.
M-am informat si perioada medie de solutionare a dosarelor de catre dansul (trimiterea in judecata/camera preliminara) este de 1-2 luni.
Care este posibilitatea de a urgenta trimiterea in judecata, sa am o hotarare definitiva si sa inceapa sa curga termenul dupa care pot sa iau iar carnetul?
Exista vreun precedent in care perioada scursa de la suspendarea dreptului de a conduce (sau macar de la incheierea cercetarilor de catre politie) pana la solutionare a fost luata in calcul pentru data in care se poate lua iar permisul?

Nu mi se pare normal sa stau 2 ani pana la definitiva, si apoi inca un an.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: batzik , utilizator 17:08, 23 Ianuarie 2015
Din păcate nu prea aveti ce face. Suntem toți la dispoziția organelor de cercetare, cărora nu li se poate imputa aceasta nepăsare si pierdere de vreme. Din momentul înregistrării pe rolul instantei de judecata mai durează cel putin 6 luni.
Deci nu exista un precedent in care sa se ia in calcul aceasta durata in calcularea perioadei de 'stat pe dreapta' dupa sentinta definitiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere limita alcoolemie casttelano casttelano Stie cineva daca a scazut pragul de alcoolemie la 0,5 de la 0,8 am inteles cu 1 ianuarie 2012 ca sa propus, dar concret nu se stie nimic , deoarece eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, alcool Adrian.Craciun Adrian.Craciun In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in ... (vezi toată discuția)
Care din cele doua probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei se ia in calcul? Luciana Lefter Luciana Lefter si pana la urma, cu rezultat proba sange : prima 1 iar a doua 0,8 unde se incadreaza, la infractiune sau contraventie? politistul care se ocupa de dosar a dat ... (vezi toată discuția)