In fapt suntem despartiti din iulie 2014. Din noiembrie 2014 nu mai locuim impreuna. Alocatia pt fetita vine pe numele fostului concubin. Fetita locuieste la mine. Cum pot face sa primesc alocatia pe numele meu din moment ce eu ma ocup de copil. I-am spus fostului concubin sa aduca alocatia fetitei. Acesta spune ca nu a scos alocatia de mai bine de jumatate de an fiindca nu a avut timp. Trebuia sa ridice alocatia, de la posta. Cum procedez sa poata beneficia fetita de alocatie?
Luati legatura, fie si pe e-mail, cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care plateste alocatia, sa va spuna cum sa procedati.
Depuneti la AJPIS o cerere prin care solicitati schimbarea reprezentantului legal si atasati: copie carte de identitate si declaratia scrisa de acord a fostului titular (a concubinului).
Art. 6 din Legea 61/1993
....
(7) In cazul in care achitarea drepturilor de alocatie de stat pentru copii se face prin mandat postal, plata acesteia se suspenda daca timp de 3 luni reprezentantul legal al copilului nu a incasat drepturile cu titlu de alocatie de stat. Reluarea in plata, inclusiv cu plata drepturilor restante, se face pe baza de cerere scrisa intocmita de reprezentantul legal al copilului, care se inregistreaza la agentia teritoriala.