avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare in public si prin telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare in public si prin telefon

buna seara,am o problema foart grava,mama mea locuieste in capat de sat,i se spune capul satului,singura,tatal meu a decedat de vreo 8 ani,avem probleme cu vecinii inca de pe vremea bunicilor,s au depus plangeri la politie in fiecare an,s-au luat cateva masuri minore dar nerezolvabile,acestea ca urmare au dat frau altor consateni sa fie impotriva noastra si tot asa pana in prezent.

de curand de vreo 2-3 saptamani mama mea a observat ca mai toti consatenii fura lemne din padure cu carca,nu capataie cu surcele,lemne groase de foc,inclusiv noaptea trec"treceau" carute cu lemne pe la poarta pe la noi,mama mea cumpara lemne pentru ca sora mea care e plecata in alta tara ii trimite bani,iar eu care am familie mai cotizez cu ceva banuti cand pot cum pot.

Mama mea a anuntat padurarul prin telefon ca trec carele noaptea si oamenii cu lemne chiar pe timpul zilei ,ca de fapt se fura,se fura din padurea statului,el a zis ca se va rezolva,nu s-a rezolvat nimic,intr-o zi un consatean a amenintat o ca sa isi vada de treaba ei ca nu ii va fi bine,in alta zi la fel cei care carau cu carele,mama mea i-a spus padurarului ca se va duce la ocolul silvic sa faca reclamatie,padurarul le a spus celor care carau lemne de acest lucru,acele persoane ii aduceau amenintari mamei mele,odata mama s-a intalnit cu un consatean sa ii spuna ca sotia lui ii aduce injurii si alte amenintari prin alte persoane iar el avea in spinare un lemn destul de gros si a amenintat o ca o va bate, aceasta fapta a fost filmata.

Astazi m-a sunat mama mea sa imi spuna ca a coborat la magazin iar sotia si fiul acelui consatean au amenintat -o si au vrut sa dea in ea pe drum,a ajuns acasa speriata a sunat la politie si maine dimineata se va duce sa depuna plangere,la cateva momente cineva a sunat-o pe fix si a amenintat-o ca daca nu isi vede de treaba ei va lua bataie, nici in politie nu mai am incredere, pentru ca stiu de mult ca fiul acelui consatean era pe mana cu ei ,prin el ei stiau tot ce misca in satul ala si cred ca si acum stiu,sincer sa fiu cred ca sunt toti pe mana paduraru,cei care fura lemne si politia.

Mama mea vrea sa se duca la ocolul silvic judetean dar mi e teama ca ea este singura si apoi nu stiu ce se va mai intampla pe acolo,daca se va afla ca ea a spus ce se intampla acolo atata timp cat ea a anuntat paduraru iar altii o amenintau dupa anunt.ce sa facem ,ce sa fac?vreau sa depuna si plangere pentru amenintari prin telefon si pentru cele intamplate in sat.nu stim ce sa facem .ce sfaturi ne dati cat mai repede daca se poate.multumesc

[Va rugam nu postati date personale si nume de persoane fizice sau juridice in mesaje, regulamentul forumului nu permite asta]
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: caludiuvl , utilizator 22:03, 28 Ianuarie 2015
De preferat sa formulati plangere oficiala,inregistrata la politia locala pentru savarsirea infractiunii de amenintare
Puteti comunica postal plangere oficiala inclusiv la poltia municipiului Valcea
A depus mama mea plangere la politia locala,dar raspunsul organului nu e cel la care ma asteptam eu,ceva de genul ca:....Mama mea i-a provocat prin faptul ca i-a filmat cu telefonul si din cauza asta au decurs la acele acte si s-au auto chemat la politie pentru ca stiau ca vor fi chemati de catre organele din comuna...adica mai exact au fost deranjati ca sunt filmati pentru ca aduceau injurii,merg la furat de lemne si imi ameninta mama si din cauza asta au vrut sa o loveasca,iar politia atata a putut sa spuna ...si ei tot merg mai departe cu amenintari...dmnul organ a mai avut "buna placere "sa -i sugereze mamei mele ca trebuia sa-si anunte avocatul si sa-i aduca la cunostiinta de aceste acte si sa vina el sa faca plangere nu ea!!!!adica ce sa mai inteleg?
si ca raspuns la aceasta intrebare pana imi raspundeti la cealalta intrebare........Mama mea este una dintre acele persoane care se lupta cu inundatiile de 10 ani,iar primarul nu doreste a ne ajuta cu nimic asa cum i-a ajutat pe ceilalti consateni afectati,in tot acest timp de 10 ani doar noi ne-am luptat in fiecare an cu inundatiile,din cauza defrisarilor care s-au facut in acel sat,in padurea statului,deoarece in fiecare an avem aceste probleme cu inundatiile si cu vecinii.Si DA Mama mea este paznic,este paznic pe proprietatea ei privata ,iar raul este limita de proprietate,raul vine din padure,deci in concluzie daca ei continua cu defrisarile inseamna ca ne vom confrunta tot timpul cu inundatiile.
Incepand cu octombrie 2014, a fost lansat "radarul padurilor", astfel ca daca un cetatean doreste sa fie verificat un transport de lemn, poate suna la 112.
Avand in vedere ca multe localitati se confrunta anual cu inundatiile, consecinta a defrisarilor masive si haotice, inteleg de ce mama dvs. este disperata, stiind ca oricand ploua gospodaria ii este in pericol.
Ma gandesc ca o sesizare la Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii, ar putea determina un control local, astfel incat si autoritatile locale sa actioneze conform legii.
Mai aveti la indemana si o sesizare online sau un Telverde, la Garda de Mediu
[ link extern ]

multumes pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala SilviuFrujina SilviuFrujina Buna dimineata! Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si ... (vezi toată discuția)
Plimbare prin padure Geo_MVG Geo_MVG Acum cateva zile am fost cu familia la o plimbare si sa culegem ciuperci de pe un camp in apropierea unei paduri.La intoarcere am scurtat drumul trecand prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate privata vs legea silvica si autoritati octavian.is octavian.is Bună ziua, Va rog să-mi descâlciți nedumeririle asupra dreptului la proprietate , legile silvice și incompetența (sau cârdășia) poliției ... (vezi toată discuția)