avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate privata vs legea silvica si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate privata vs legea silvica si autoritati

Bună ziua,
Va rog să-mi descâlciți nedumeririle asupra dreptului la proprietate , legile silvice și incompetența (sau cârdășia) poliției .
Părinții mei au în proprietate o anumită suprafața de pădure intrun sat din județul Vaslui. Problemele au apărut după ce cei de la silvic au anunțat ca nu asigură și nu răspund de paza pădurilor aflate în proprietatea privată. Mai exact au apărut hoții de lemne care taie în neștire din pădurile respective. Am fost la regionala silvică husi, unde un domn ne-a explicat ca trebuie să ne organizăm intro asociație, și să ne o administram singuri. Am făcut nenumărate sesizări la poliția din comună dar nu s-a ajuns la nici un rezultat, dimpotrivă am fost amenințați . În lipsă unui rezultat fiabil tatăl meu s-a hotărât să taie toată suprafața . Aici a intervenit adevărata problemă, polițistul din localitate fiind în rolul principal. Aratandu-ne un articol de lege ne-a amenințat ca vom fi amendați deoarece doar cei de la silvic pot hotăra ce arbori pot fi tăiați în timp ce respectivii ne-au transmis ca nu-i prolema lor dacă e o proprietate privata. Același polițist ne-a explicat ca dacă vine la el unul dintre hoti și face o plângere precum ca tatăl meu ca proprietar, dacă taie padurea poate avea chiar și un dosar ptr tăieri abuzive. Rețineți " dacă un hoț", la întrebarea ce a făcut el împotriva acestor hoți, ne-a fluturat niște amenzi. Deci un "hoț" , pe care el îl știe și care nu poate justifica din care proprietate le-a tăiat primește doar amendă ptr lipsă unei dovezi de transport, iar tatăl meu proprietar dosar pentru tăieri abuzive. Nu prea am înțeles de ce mi-ar trebui și de la cine pot scoate o dovadă de transport atât timp cât se taie din propria proprietate. Am înțeles, el a ajutat la crearea unei structuri mafiote, dar nu reușesc să dau de capăt , cum e cu proprietatea privată și dreptul meu asupra ei.

Alte discuții în legătură

Acuzat furt masa lemnoasa de pe terenul meu ContSters314385 ContSters314385 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am un teren cu padure, brad, acolo mai sunt și alti proprietari care au parcele cu masa lemnoasa. ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Infiintarea ocoalelor silvice private green blizzard green blizzard As dori sa astiu daca este legala infiintarea unui ocol silvic privat, daca persoana juridica, care intentioneaza acest lucru, detine doar punerea in posesie ... (vezi toată discuția)