avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiintarea ocoalelor silvice private
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiintarea ocoalelor silvice private

As dori sa astiu daca este legala infiintarea unui ocol silvic privat, daca persoana juridica, care intentioneaza acest lucru, detine doar punerea in posesie pentru o anumita suprafata de padure, si nu titlu de propriatate. Mentionez ca respectiva suprafata se afla inca in litigiu, fiind vorba de trei parti care revendica dreptul de retrocedare a acestei suprafete. La data la care persoana juridica interesata de infiintarea ocolului privat, a depus cererea la Inspectoratul Silvic, nu detinea actul de proprietate, respectiv titlul emis de Prefectura, ci doar o hotarare judecatoreasca si punerea in posesie. Aceste acte pot tine loc de act autentic de proprietate? Sau, este legal sa se treaca peste avizul sefului Inspectoratului Silvic, si sa se prevaleze doar de autorizatia eliberata de minister? In aceste conditii, totusi, ocolul a fost infiintat, in urma cu doua luni, nici la aceasta ora neavand titlu. Vorbind despre retrocedare, este vorba desigur de paduri care au fost luate abuziv de catre stat, la momentul nationalizarii. Nici la vremea aceea nu aveau acte de proprietate, ci doar niste donatii a caror autencitate este inca discutabila, de aceea sunt procese pe rol. Iar la nationalizare, nu figureaza cu aceste terenuri in inventar si in MO, tocmai pentru ca nu le avea in proprietate. Astfel stand lucrurile, si avand in vedere faptul ca acest ocol a incept sa taie padurea inca de a doua zi de la infiintare, poate fi atacata, contestata procedura de infiintare?

Alte discuții în legătură

Partaj, iesire din indiviziune razerul razerul Cineva a mostenit 3 suprafete de padure dar prin 3 acte diferite. Prima pe un titlu de proprietate dupa legea 18 de la tata dar la care sunt inca 4 mostenitori ... (vezi toată discuția)
Mostenire padure Andreea L. Andreea L. In 2004 in urma unui proces de iesire din indiviziune,prin sentinta judecatoareasca data atunci,definitiva si irevocabila,care nu a mai fost atacata cu recurs ... (vezi toată discuția)
Teren nerecuperat addac addac Buna ziua,bunicii mei au un teren de 10 000 m padure in ilfov,insa primarul nu le da acest teren mentionand ca primarul dinaintea lui a vandut toate ... (vezi toată discuția)