avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj, iesire din indiviziune

Cineva a mostenit 3 suprafete de padure dar prin 3 acte diferite. Prima pe un titlu de proprietate dupa legea 18 de la tata dar la care sunt inca 4 mostenitori frati ai acestuia, a 2-a suprafata din titlul de proprietate al mamei in cote de 1/2 cu o sora, iar a 3-a suprafata, mama a initiat procedurile pentru retrocedare dar intre timp a decedat, cele 2 fete au fost ele puse in posesie in cote de 1/2, fiind doar 2 mostenitoare din partea mamei. Cele 3 suprafete insumand 1,98 ha sunt trecute doar in registrul agricol al primariei astfel ca, in situatia incheierii contractului de paza cu ocolul silvic a fost nevoie sa fie *adunate toate rudele mostenitoare*, lucru greu de realizat. Daca sunteti amabili, care ar fi solutia de *iesire din indiviziune /separare si intabulare* cu acele suprafete astfel incat acestea sa poata fi administrate *separat* si intabulate, tinand cont de *imprejurarea ca sunt obtinute astfel, prima printrun titlu impreuna cu alti 4 mostenitori, a 2-a un titlu cu inca o mostenitoare iar a 3-a prin punere in posesie de ocolul silvic dar ... toate cele 3 suprafete fiind trecute *doar in registrul agricol al primariei. Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Mostenire padure Andreea L. Andreea L. In 2004 in urma unui proces de iesire din indiviziune,prin sentinta judecatoareasca data atunci,definitiva si irevocabila,care nu a mai fost atacata cu recurs ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila definitiva si irevocabila blod blod Am obtinut in anul 2008 o hotarare definitiva si irevocabila pe o suprafata de 8 ha padure dupa proba cu martori, eu fiind singurul mostenitor care am cerut ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren agricol DeGia DeGia Buna ziua. As dori daca se poate sa ma ajutati in legatura cu retrocedarea unui teren agricol. In anul 1998, pe baza legii 169/1997 pentru modificarea ... (vezi toată discuția)