avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren agricol

Buna ziua.

As dori daca se poate sa ma ajutati in legatura cu retrocedarea unui teren agricol.

In anul 1998, pe baza legii 169/1997 pentru modificarea si completarea legii 18/1991, s-a depus o cerere de retrocedare a unei suprafete mai mari de 50 Ha. Primaria a solicitat si primit in termen copii xerox al actelor de proprietate, documente de stare civila care dovedeau dreptul de mostenitor precum si declaratie pe proprie raspundere ca nu au fost primite alte suprafete.

Mentionez ca in anul 1945 s-a expropriat o suprafata (mai mare de 50 ha) si in anul 1949 conform legea 83/1949 s-a expropriat suprafata ramasa de 50 ha.

In anul 2003 s-a emis titlu de proprietate pe o suprafata de 50 ha.

Mentionez ca sunt in posesia atat a cererii din 1998, a raspunsului primariei precum si a extraselor din arhivele statului care certifica suprafetele expropriate.

As dori sa stiu daca mai exista vreo posibilitate de a solicita fie suprafata ramasa de teren fie despagubiri, avand in vedere ca retrocedarea s-a facut doar partial iar cererea a fost depusa in termenul legal.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Se considera, bun scuns intre frati la dreptul de mostenitor legal ? cornaca cornaca Buna ziua, incerc sa dezlusec o situatie privind dreptul de mostenitor legal al tatalui meu, speta suna cam asa: In anul 1998 conform Legea nr. 169/1997 si ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)
Plângere la legile fondului funciar ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Moştenitorilor C şiL li se admite cererea în temeiul lg.1/2000 prin Hot.Comisiei Jud. conform căreia li se reconstituie dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)