avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se considera, bun scuns intre frati la dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se considera, bun scuns intre frati la dreptul de mostenitor legal ?

Buna ziua, incerc sa dezlusec o situatie privind dreptul de mostenitor legal al tatalui meu, speta suna cam asa:
In anul 1998 conform Legea nr. 169/1997 si ulterior Legea nr.1/2000 a retrocedarilor de terenuri forestiere,
Exemplu: Trei frati dintre care ,in anul 1998 doi dintre cei trei frati au depus cereri pentru retrocedare teren forestier in suprafata de, 6 ha conform legilor mai sus mentionate. (in anul 1998) Tatal meu neavand domiciliul in localitatea respectiva, nu a depus cerere pentru ca nu a stiut de existenta acestui teren forestier in suprafata de 6 ha.
In anul 2000 tatal meu a decedat.
In anul 2003 sa emis titlu de proprietate in care sunt mentionati decat doi dintre cei trei frati (unchii mei).
Cu ceva timp in urma am aflat intamplator de existenta acetui teren forestier de 6 ha care a fost retrocedat unchilor mei, Am fost la primarie si vorbind cu primarul, acesta mi-a comunicat faptul ca: Tatal meu nu a facut cerere conform legilor si este decazut din drepturi conform legilor retrocedarii, cu toate ca este si el mostenitior legal.
Dupa moartea tatalui a fost descisa succesiune dar pentru ca eu si fratele meu nu am stiut, primaria nu ne-a spus nimic, acest teren a ramas la cei doi frati cu intea mai agera.
Terenul la care fac referire a fost dobandint de catre bunicul si strabunica mea in anul 1932.
Intrebare ?
Legal ce se mai poate face pentru ca cea ce sa intamplat consider ca este un gest urat din partea fratilor.
In opinia mea consider trebuia ca acest teren sa fii fost impartit in mod egal si frateste.
Cat de misei au ajuns unii dintre frati si nu pot trece cu vederea asemenea fapte.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
cornaca, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ContSters156226 ContSters156226 buna ziua ,in anul 1991 unchiul meu a facut cerere pentru retrocedarea terenului tatalui sau in suprafata de 19.50 ha teren agricol,a demonstrat cu martori in ... (vezi toată discuția)