avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transformare SAD in spatiu locativ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transformare SAD in spatiu locativ

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez o jumatate de duplex, care apare in extrasul CF ca: SAD compus din spatiu comercial la parter si la etaj apartament de serviciu cu 3 camere si podul de deasupra. Precizez ca cei care locuiesc nu au nicio firma deschisa (nu au stiut de implicatii atunci cand au cumparat), dar la cheltuieli (curent, bransamente) sunt considerati ca persoane juridice.

Proprietarii au mentionat ca au incercat sa il transforme in spatiu locativ, dar nu au putut gasi o solutie, explicatia arhitectului cartierelui de duplex-uri fiind ca a fost obligat ca o parcela sa fie facuta in acest fel.

Intrebarea mea este: chiar nu exista nicio solutie prin care se poate face schimbarea (daca da, cui ar trebui sa ma adresez), daca nu, ar fi si alte implicatii (gen obligativitatea de a deschide vreun magazin), in cazul achizitionarii fara efectuarea schimbarii din SAD, in prealabil.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Modificare cf uscatorie/pod in apartament hernancattaneo hernancattaneo [b]Buna ziua[/b], am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o uscătorie, cu suprafata utila peste 20 mp, la ... Nicoo25 Nicoo25 Am cumparat o uscătorie, cu suprafata utila peste 20 mp, la parter. Între timp, am reusit sa-i fac bransament la apa-canal, bransament separat la curent, ... (vezi toată discuția)
Necesitate acord casa calcan adi_obs_com adi_obs_com Buna ziua! Locuiesc intr-o locuinta tip duplex P+1E. In partea dreapta este cealalta locuinta din duplex, iar alipit de mine in partea stanga se ridica o ... (vezi toată discuția)