avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava de gaze comuna a blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava de gaze comuna a blocului

Adresez o intrebare celor in tema, referitor la teava de gaze a blocului care trece prin fiecare apartament.
Majoritatea proprietarilor si-au montat contoare de gaze, prin coloana separata.
La pausal au ramas putini.
Intrebarea mea este, daca este necesar sa fie sigilat locul de racordare in vechea teava comuna de gaze?
Aceasta de ce ca celor putini ramasi la pausal, suma platii la gaze este fff mare, in comparatie cu cei cu contor care au 0 lei!
Este vreo reglementare in acest sens, ca asociatia sa se ocupe de sigilarea sau controlul acestei tevi care trece si prin apartamentele contorizate separat?
Pot contesta cotele de intretinere la gaze, daca nu exista sigilii si pot solicita ca si ceilalti sa plateasca la pausal pana se sigileaza robinetii vechi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 18:39, 25 Ianuarie 2015
Cei care au facut contorizarea separata si au facut debransarea de la teava comuna, trebuiau sa sigileze coloana si sa intocmeasca un PV de debransare si sigilare, un exemplar trebuia depus de fiecare proprietar la asociatie pentru a fi scutit de la plata gazului, fara acest PV nu este luata in considerare debransarea, iar contravaloarea facturii se repartizeaza pe numarul persoanelor care au locuit in condominiu in luna respectiva, inclusiv celor care au contorizare separata fara PV depus.
Iar la revizia instalatiei vechi, cei debransati participa la plata acesteia, chiar daca au renuntat sa mai foloseasca aceasta coloana.
HG 1588/2007 Art.32 (3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
ContSters241232, utilizator
mariuselectric a scris:
Intrebarea mea este, daca este necesar sa fie sigilat locul de racordare in vechea teava comuna de gaze?

Nu este necesar, nu are unde sa fie pus vreun sigilui pentru simplul motiv ca acolo se blindeaza, se pune un dop si nu mai exista robinet. Instaslatia de gaz este sub presiune si nimeni nu-si permite sa se cupleze ilegal la o instalatie de gaz care ar necesita taierea tevii, sudare...

La noi s-au facut doua debransari de gaz, a venit firma autorizata, au debransat apartamentele si au facut un PV de debransare, un exemplar este la proprietar, un exeplar la firma, iar proprietarul a depus la asociatie dovada cu PV de debransare.
Iar afirmatia ca "nimeni nu isi permita sa intervina la o instalatie de gaz sub presiune", sa stiti ca am vazut schimbarea de robinet pe instalatie sub presiune, asa am spus si eu ca nu se poate, dar instalatorul si-a pregatit tor ce trebuia, a scos vechiul robinet si in cateva secunde l-a pus pe cel nou, dupa care l-a pus linistit si pe al doilea de siguranta, este la rubrica "Sa nu faceti asa ceva acasa!", cine stie face acest lucru.
Acel dop este foarte usor de scos, mai ales noaptea cand nu este folosita instalatia si cuplarea aragazlui la instalatia comuna, iar centrala sa ramana la teava separata, din acest motiv este foarte bine PV de debransare si sigilarea cu sigiliul asociatiei, pentru a nu exista dubii.
Betia din Rusia si hotia din Romania nu o sa dispara!
thran a scris:
Acel dop este foarte usor de scos, mai ales noaptea cand nu este folosita instalatia si cuplarea aragazlui la instalatia comuna, iar centrala sa ramana la teava separata

Repet ca nu ne putem juca de-a meseriasii cu gazul.
Ceea ce spuneti este "de puscarie" pe romaneste si nu o traversare de strada prin loc nepermis.
Sigur ca vedem uneori la TV cum fura unii energia electrica, lucru nu atat de periculos ca gazul, dar acestea sunt exceptii si tocmai de aceea sunt popularizate.
Eu nu spun ca nu se poate sa ca cineva sa arunce blocul in aer daca se straduieste, dar aici discutam intre oameni normali si nu intre cei cu probleme psihice.

Aceasta problema cu sigilarea acelor dopuri mi-se pare fireasca si asociatia ar trebui sa-si dea silinta in aceasta problema.
Scoaterea acelor dopuri este f. simpla, se pot bransa aragaze care deja au 2 intrari!!
Eu unul ma simt furat!!!
Basca ca pe scara sunt unele contoare fara sigiliu!
Or fi romanii hoti, dar trebuie sa-si dea seama ca si pe aia care-i fura sunt tot de-ai lor!
Vina cea mai mare o are conducerea asociatiei pentru ca nu se implica ca intretinerile sa fie mici , ci au un motiv sa fure si ei prin '' n '' lucruri!
Nu ramane decat sa le adresez o instiintare ca nu mai sunt dispus sa-le platesc intretinerile, pana nu clarifica sigilarea!
O sa fac si o contestatie la lista de intretinere si le solicit sa-mi demonstreze cum pot eu consuma gaze de 120 lei pe luna!


Alte discuții în legătură

Intrerupere furnizare gaze bucatarie maita maita Daca doresc debransarea de la teava de gaze care alimenteaza bucataria apartamentului, trebuie sa obtin acceptul asociatiei de locatari? (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ... burebista12 burebista12 locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are ... (vezi toată discuția)