avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac daca tatal copilului refuza sa si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac daca tatal copilului refuza sa si dea acordul de a duce copilul in strainatate?

Eu muncesc in strainatate cu contract de munca si in urma divortului custodia este de comun acord si domiciliul minorului este stabilit la mine.Vreau sa iau copilul dar tatal refuza. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:19, 24 Ianuarie 2015
Trebuie un nou proces cu stabilire domiciliu in strainatate.
E mult mai complicat decat pare.
Vechiul proces a fost simplu fata de acesta.
Atat in cazul in care va doriti ca minorul sa va viziteze, cat si atunci cand doriti schimbarea domiciliului acestuia, solutia este o actiune in instanta in acest sens.
Trebuie sa aveti acte de resedinta si o locuinta sigura cu un contract de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Autoritatea parinteasca unica, stabilire cu minori in strainatate alinabotezan alinabotezan Buna ziua, In urma divortului ce s-a realizat de comun acord in fata unui notar, cei doi copii minori au fost incredintati ambilor parinti, insa domiciliul ... (vezi toată discuția)