Buna ziua (sau seara), am unele nelamuriri in privinta unor aspecte legale si sper sa ma puteti ajuta.
Bunicul meu are Intreprindere individuala inregistrata inca din 2005 cu principala activitate vanzare si distributie carburanti.
Eu, anul trecut in septembrie am decis sa-mi deschid un service auto, iar pentru a evita multa alergatura am preferat sa trecem si reparatii auto pe intreprinderea indivituala. Okey, totul bun si frumos, m-am angajat la el cu carte de munca, perfect legal.
Am fost nevoit sa cumpar casa de marcat, pentru ca se pare ca este obligatorie.
Mentionez ca nu sunt autorizat rar si nici nu intentionez sa ma autorizez curand din diverse motive.
Intrebarile mele sunt urmatoarele
-ce trebuie sa afisez la punctul de lucru (program, certificat firma, telefon protectia consumatorului, etc)
-ce obligatii am in afara de a oferi bon fiscal (sau factura, cand este solicitata) si de a scoate rapoartele zilnice si lunare?
-trebuie sa completez fisa de constatare si comanda?
Daca mai trebuie sa fac ceva si nu am spus nimic mai sus, v-as ruga sa completati.
Intreb asta pentru ca doresc ca in cazul unui control, sa fiu 100% legal, deoarece observ ca nu se aplica nici un avertisment pentru primele abateri, direct amenzi... destul de usturatoare.
Infiintare pfa
garbiny
Spuneti-mi,va rog,daca obtinerea autorizatiei de PFA e conditionata de dovada imediata a procurarii unei case de marcaj. Din cauza lipsei momentane de bani ... (vezi toată discuția)