avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj si atribuire de locuinta cu chirie ANL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj si atribuire de locuinta cu chirie ANL

Buna ziua,

Sunt divortat, am un copil impreuna cu fosta sotie. Divortul s-a finalizat la notariat (de comun acord), copilul ramanand in intretinerea mamei, eu platind pensie alimentara. Avem domiciliul intr-o locuinta ANL cu chirie, eu am fost titularul la repartizarea ei, dar dupa divort s-a facut un alt contract fiecaruia revenind cate un contract in original in care se mentioneaza ca titularii de drept suntem amandoi (este trecut si copilul). In primul contract, anterior divortului eram decat eu trecut ca titular deoarece eu depusesem dosarul la ANL si indeplineam criteriile de eligibilitate. As dori sa stiu atribuirea locuintei catre cine se va face si cum se va face partajul lucrurilor dobandite in timpul casatoriei. Mentionez ca acest copil este scos de la intretinere, el figurand acasa la fosta soacra.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:16, 25 Ianuarie 2015
Daca nu veti stabili de comun accord, va hotari instanta de judecata in privinta atribuirii contractului de inchiriere si al partajului bunurilor.
Mamei i se va atribui beneficiul contractului de închiriere având în vedere că locuința minorului este la mamă.
Depinde de instanta. Nu este o regula.
Personal, eu cred ca instanta va va trimite la plimbare, nu mai e vb de o locuinta conjugala fiind divortati, apoi fiecare dintre dvs are contract individual cu anl-ul, si cum contractul e legea partilor, rezilierea contractului sau incetarea lui, o pot cere doar partile.
Ambii aveti drepturi egala, ambii aveti cate un contract legal incheiat, instanta nu va da afara pe niciunul din voi ca sa stea celalalt.
Nu mai vreti sa locuiti in aceeasi casa, va trebui sa dvs sa renuntati la contract. Renuntand insa, nu veti mai avea acces la o locuinta anl.
Ce s-ar putea obtine, daca unul din voi e violent, un ordin de restrictie si protectie, care ar putea da afara pe unul doar ca masura de protectie pt celalalt pt o perioada scurta de timp, insa dupa ce pericolul e depasit, veti locui din nou impreuna.

Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)
Se poate locui in apartament anl dupa divort? yrysesty yrysesty Buna seara!Locuiesc impreuna cu sotul si copilul intr-un apartament ANL,de aproape trei ani.Din pacate,va trebui sa divortam.Vom fi evacuati din apartament de ... (vezi toată discuția)
Stergere persoana din contract anl dorin_panaite dorin_panaite Rugaminte : As dori informatii despre cum trebuie procedat pentru a putea elimina - din contractul de inchiriere a locuintei ANL - fosta sotie. In hotararea de ... (vezi toată discuția)