Locuiesc intr-un bloc , unde din constructie unele apartamente , garsoniere in cazul meu , nu au fost prevazute la baie cu calorifer , prin baile respective trecand doar tevile de tur retur apa calda. Unul din proprietari solicita sa i se scada din costul incalzirii o suma , fata de cei unde s-au prevazut aceste calorifere.
Banuiesc ca constructorul a luat in calcul ca suprafata radianta a celor doua tevi poate asigura incalzirea baii acesta avind o suprafata f. mica.
In acest caz cum este legal sa se calculeze cota platii energiei termice pentru incalzire?
Nu cumva in aceste tipuri de bai, teava de caldura (tur si retur are un diametru mult mai mare, adica din teava subtire care intra in planseu, se trece la o teava de diametru mai mare si apoi se revine la diametrul normal spre apartamentul superior si asa mai departe 9vezi unele apartamente din Dr. Taberei)
Da desigur o sa verificam, ideea este buna, si eu m-am gandit ca poate diametrul tevilor este mai mare, si de aceea nu s-au montat calorifere, constructorul considerind suprafata echivalenta termic cu a unui calorifer cu trei elementi cum este cazul la mine de ex.
Multumesc pentru sugestie.